Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-01-24 17:53:00

Most nem lesz újabb Békemenet

A CÖF elnöke, Csizmadia László úgy gondolja, hogy most inkább a tárgyalóasztalok és a Parlament az, ahol meg kell vitatni a kérdéseket. A Civil Összefogás Fórum létrehozott egy szakértői csoportot is, hogy értékeljék a mai politikai és gazdasági helyzetet és fórumokat tartanak országszerte.

Most nem lesz újabb Békemenet

Január elején a Kossuth téri Békemenet volt az egyik első idei rendezvénye a Civil Összefogás Fórumnak. A Civil Akadémián vendég volt már többek között Morvai Krisztina EP-képviselő és Kásler Miklós miniszter is. Most civil szakemberekből álló testületet hozott létre a CÖF.

Csizmadia László az ATV Híradónak azt nyilatkozta: kötelességüknek tartják, hogy ha valamit mondanak, akkor mindenféleképpen próbálják optimálisan megközelíteni a valóságot.

A CÖF elnöke szerint azért van szükség a szakértői csoportra, mert a közelgő európai parlamenti választás sorsdöntő lesz a magyar nép számára. A 12 tagú testületet jogászok, közgazdászok, irodalmárok, politológusok és biztonságpolitikai szakértők alkotják. Akik értékelik például a bevándorlással kapcsolatos helyzetet.

Az idei március 15-ei nemzeti ünnepen azonban nem lesz Békemenet.

"A Békemenet – nem szeretek magamtól idézni -, de egy nehéz hadtest, nem pedig egy könnyű lovasság. Úgy gondolom, hogy ha normális mederbe a parlamenti falak közé szorul majd az ellenzék munkája és konstruktívvá tud majd válni, akkor nincs szükség Békemenetre" – vélekedett Csizmadia.

A CÖF kezdeményezte az Európai Civil Együttműködési Tanács létrehozását is, hogy a polgári kezdeményezések a leggyorsabban jussanak el az Európai Unió szerveihez.

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink