Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-01-24 07:17:00

Hófúvás, ónos eső: riasztást és figyelmeztetést is kiadtak

Délkelet felől egyre többfelé várható vegyes halmazállapotú csapadék.

Hófúvás, ónos eső: riasztást és figyelmeztetést is kiadtak

Továbbra is, azaz újra mediterrán ciklon alakítja időjárásunkat, így csütörtökön a déli óráktól dél felől ismét csapadékzóna érkezik átmenetileg vegyes halmazállapotú csapadékkal, amely majd kora estétől ismét havazásba vált.

Nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak átmeneti szakadozások lehetnek. Kora délelőttig elsősorban a Dunántúlon lehet elszórtan kisebb havazás, hószállingózás, majd ott megszűnik a csapadék. Eközben délkelet felől egyre többfelé várható vegyes halmazállapotú csapadék, kezdetben ónos eső, illetve szitálás is, majd ismét egyre nagyobb területen havazás lesz a jellemző.

Az északi, északkeleti szél megélénkül, több helyen megerősödik. Főként a Nyírségben és a Zemplén körül a szél a havat is hordhatja.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +4 fok között várható. Késő estére 0 és -4 fok közé csökken a hőmérséklet.

Éjfélig a csapadékzóna hozzávetőlegesen a Komárom-Kaposvár vonalig juthat el, ettől keletre általában 5, az Alföldön helyenként 5-7 cm közé becsülhető a friss hóréteg vastagsága.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat több megyére figyelmeztető jelzést, illetve több járásra riasztást adott ki az ónos eső és a hófuvás miatt.

atv.hu/met.hu

További belföldi híreink