Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-01-23 06:20:00

Súlyos következményei lehetnek a mostani influenzajárványnak

Egyre többen fordulnak orvoshoz országszerte influenzához hasonló tünetekkel. A háziorvosok azt mondják, hogy robbanásszerűen ugrott meg a betegek száma a rendelőkben. Leginkább a gyerekek fertőződtek meg az elmúlt időszakban. A fertőző betegség miatt már az ország több kórházában rendeltek el látogatási tilalmat. Az ÁNTSZ adatai szerint egy hét alatt nyolcvan százalékkal nőtt az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók száma.

 

 

Egyre több az üres pad az egyik szécsényi katolikus iskolában. Nógrád megyében is folyamatosan emelkedik az influenza tüneteivel orvoshoz fordulók száma. A hiányzó gyerekek döntő része is ilyen betegség miatt maradt otthon.


„Iskolánkban hirtelen megnövekedett az influenzaszerű megbetegedések száma, főleg az alsó tagzaton. Ennek érdekében próbálunk olyan tevékenységet folytatni, hogy ezen megbetegedések száma tovább ne emelkedjen”

- mesélte Ludányiné Bella Szilvia igazgatóhelyettes.

Az iskolában a takarításkor fokozottabban fertőtlenítenek, a gyerekek gyakrabban mosnak kezet és sokszor szellőztetnek, de a szülőket is kérték, hogy beteg gyerekeket ne vigyenek iskolába. A szécsényi kistérség gyermekgyógyász főorvosa szerint pillanatok alatt emelkedett a beteg gyerekek száma a rendelőkben.

"Hirtelen kialakuló magas láz, nagyfokú elesettséggel. Típusosan influenza tünetekkel, náthával, erős ingerköhögéssel, orrdugulással és nagyon nagy levertséggel járó panaszok alakulnak ki"

- fejtette ki Kovács Éva.

A mostani megbetegedések sok esetben a szokottnál is komolyabb tünetekkel járnak, ráadásul most súlyos következményei lehetnek a betegségnek.

"Az elmúlt napokban jó pár kicsi gyerek jelentkezett tüdőgyulladással. Nem kizárt, hogy ez is az influenzajárvány vészjelensége. A megelőzésre azt szoktam javasolni a szülőknek, hogy minél többet szellőztessenek, a friss levegő nagyon fontos. A gyereknek a láza ha lement, akkor egy picit meg lehet levegőztetni"

- mondta Híradónknak Fenyvesiné Spingár Andrea gyermek háziorvos.

Az ÁNTSZ adatai szerint folyamatosan terjed az influenza. Van olyan megye, ahol egy hét alatt két és félszeresére nőtt a betegek száma, ezért az ország több kórházában rendeltek el korlátozásokat.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink