Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-01-17 20:10:00

Túlóratörvény: Ajka városa is nemet mondott, útlezárások lesznek a környéken

Az országban ötödikként a Veszprém megyei város is elutasította az évi 400 óra túlórát is lehetővé tevő jogszabályt.

Túlóratörvény: Ajka városa is nemet mondott, útlezárások lesznek a környéken

Ajka sem kér az évi 400 óra túlórából, Magyarországon ötödik városként elutasította a jogszabályt, írja a 24.hu. A város képviselő-testületében kisebbségben vannak a kormánypártiak, így történhetett meg, hogy az ajkai képviselőtestület – a szocialista többség miatt – tiltakozott. Család- és munkavállaló-ellenessége, és az egészségre gyakorolt káros hatása miatt utasították el annak alkalmazását.

Ajkán most szombaton az Ajkai Alumíniumipari Szakszervezet félpályás útlezárást szervez egyebek mellett a rabszolgatörvény ellen.

Az említett ajkai szakszervezet által szervezett akció Bakonygyepesen, a 8-as számú főút Körmend felé vezető sávjában reggel kilenc órától lesz. Mintegy 25 gépkocsi (körülbelül negyven demonstráló) jelenlétével számolnak. A gyülekezés a Tesco parkolójában 8.30-tól lesz, az útzár 13 óráig tart. A rendezvény lezárására – az autós tiltakozó menet felvonulását követően – 13.30-kor a polgármesteri hivatal parkolójában kerül sor.

A forgalomlassító megmozdulással a szakszervezet és a hozzájuk csatlakozók a túlóratörvény ellen kívánnak tiltakozni, valamint felemelik a szavukat a cafeteria megadóztatása, a lakástakarék pénztárak szétverése és a közigazgatási bíróságok felállítása ellen.

atv.hu

További belföldi híreink