Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-01-18 07:05:00

Tilosban parkolás: drasztikus módszerhez nyúlt a főváros

Drasztikus módszert alkalmaznak a főváros több részén, ha valaki tilosban parkol. Nem kerékbilincset raknak a járműre, hanem elszállítják. Ez pedig több tíz ezer forintos bírságot és több órás utánajárást jelent az autótulajdonosoknak. A legtöbb esetben a tilosban parkoló autók akadályozzák a forgalmat, például a villamos vagy a trolibusz közlekedését.

Tilosban parkolás: drasztikus módszerhez nyúlt a főváros

Piros csomag, piros kerékbilincs. A rossz helyen parkolás akár több tízezer forintos bírságot is jelenthet az autótulajdonosnak. Csakhogy Budapest egyes részein és útjain, még ennél is komolyabb büntetést kaphatnak a tilosban parkolók.

Például a Fővárosi Állatkert mellett ha valaki a tilosban parkol, elszállítják az autóját, és csak egy matricát talál az autója helyett. A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság szinte teljesen felhagyott a kerékbilincseléssel. 2018-ban mindössze 84 alkalommal szereltek fel ilyen szerkezetet a szabálytalanul parkoló autókra, helyette 2700 alkalommal szállítottak el a szabálytalanul várakozó járművet.

A rendészeti igazgatóság írásban reagált az ATV Híradó megkeresésére: azért döntenek az elszállítás mellett, mert a legtöbb esetben ezek az autók veszélyeztetik a közbiztonságot. A kerékbilincs pedig csak konzerválná ezt a helyzetet.

Az elszállított járműveket a legtöbb esetben még aznap kiváltják. Tavaly 57 millió forintnyi bevétel származott az elszállított autók bírságából.

 

Ajánlom

További belföldi híreink