Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-01-15 05:20:00

200 milliós drogfogás Budapesten

Nagy mennyiségű kokaint és ecstasyt találtak a rendőrök egy óbudai társasházban. A bandát egy 46 éves férfi és 69 éves édesanyja irányította és Hollandiából csempészték a kábítószert. A családot régóta ismerték a rendőrök, néhány éve ugyanígy, drogkereskedelem miatt buktak le.

 

Néhány hete kapták a rendőrök a fülest, hogy egy bűnbanda, Hollandiában vásárolt kábítószert csempész rendszeresen Magyarországra. Szombaton éjjel csaptak le a bandára. Tucatnyi fegyveres, golyóállómellényes rendőr lepte el az egyik óbudai társasházat.


„A mélygarázsban és az elosztó lakásban összesen több mint 20 kiló ecstasy tablettát, kb 50 ezer darabot, illetve több mint 5 és fél kilogramm kokaint találtunk és foglaltunk le, amelynek a feketepiaci értéke kb 200 millió forint. Súly alapján, ez majd a szakértőtől függ, meghaladja majd a különösen jelentős mennyiség alsó határát”

- nyilatkozta Gál Kristóf, az ORFK szóvivője.

Az üggyel miatt öt embert fogtak el, kábítószer kereskedelemmel gyanúsítják őket.


„A harmadik kerületi helyszínen kollégáim négy embert fogtak el, és őket őrizetbe is vették, illetve egy hozzájuk köthető csömöri férfit is elfogtak, a budapesti rendőr főkapitányság kollégái”


- tette hozzá a szóvivő.

A bandát a 46 éves F. Árpád és 69 éves édesanyja irányította. A rendőrség felvételein látható szabadidőruhás férfi szervezte az üzletet, a fehér sapkás idős asszony pedig a szállítást intézte Hollandiából, egy bérelt kocsival. Segítségükre volt egy autószerelő, aki a kábítószer autós elrejtésén dolgozott és egy 28 éves férfi, aki a drog elosztására használt lakásban segédkezett.

A főnök és édesanyja nem volt ismeretlen a rendőrök számára. ((KORÁBBI FOTÓ A BALESETRŐL)) A férfi először 2007-ben került a címlapokra, miután az M1-M7-es autópálya bevezető szakaszán luxus Lamborghini-ével egy Porsche-val versenyzett majd összeütköztek.

2011-ben kábítószer kereskedelem miatt fogták el őket a rendőrök. Akkor a mostani akcióhoz kísértetiesen hasonló jelentek játszódtak le a férfi lakásában: az éppen megérkezett holland kábítószer szállítmányra csaptak le a rendőrök. Anya és fia bíróság elé került. Érdekes csavar volt az ügyben, amikor kiderült, a nő korábban a Nemzetbiztonsági Hivatal, polgári állományában dolgozott.
A családot végül börtönre ítélték, tavaly szabadultak. Néhány hónap alatt pedig úgy tűnik újra szervezték az alvilági üzletet.

A gyanúsítottak előzetes letartóztatásáról, kedden dönt a bíróság.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink