Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-01-12 11:50:00

Vannak olyanok, akik hétvégére is nyugdíj nélkül maradtak

Még mindig vannak olyanok, akik hétvégére is nyugdíj nélkül maradtak, ezért a Demokratikus Koalíció a felelősöket követeli. A Magyar Államkincstár pénteken elutalta a bankszámlákra érkező nyugdíjakat - közölte a szervezet szombaton az MTI-vel.

A 24.hu arról ír, még mindig vannak olyanok, akiknek nem érkezett meg a nyugdíja. A Demokratikus Koalíció közleményben tiltakozik, és követeli a felelősöket: „mi vagy ki miatt fordulhatott az elő, hogy a nyugdíjasok nem kapják meg az őket jog szerint megillető pénzt. Ebből is látszik, hogy a folyton az idősek megbecsüléséről hablatyoló miniszterelnöknek semmit sem szabad elhinni. Nekik csak a választások előtt fontosak az idősek, utána azonban a nyugdíjasokat is utolérik az Orbán – csomag megszorításai. A Demokratikus Koalíció az európai magyarok nevében válaszokat vár: miért hagyták a hétvégére pénz nélkül nyugdíjasok tömegeit?” - írja közleményében a párt.

Államkincstár: elutalták a nyugdíjakat

A közlemény szerint a GIRO Zrt. a Magyar Államkincstárral együttműködve intézkedett a 2019. január hónapban esedékes nyugdíjkifizetések jogszabály szerinti utalásáról.

A nyugdíjak készpénzben történő kézbesítését a Magyar Posta január 16-án, szerdán kezdi meg - tették hozzá.

atv.hu

További belföldi híreink