Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-01-11 09:09:00

Itt van a nyugdíjkifizetések dátuma egy évre előre

A Magyar Államkincstár közzétette az idei dátumokat, amikor folyósítják a nyugdíjakat. Nagy meglepetés szerencsére nincs, általában 12-én indítják az utalásokat, ez alól kivételt az jelent, amikor 12-e hétvégére esik, ilyen esetben pénteken küldik a pénzt.

Itt van a nyugdíjkifizetések dátuma egy évre előre

A hagyományoknak megfelelően decemberben viszont hamarabb érkezik a nyugdíj. (A postai kézbesítésekre más határidők vonatkoznak.)

Íme, az időpontok:

Január 11., péntek (a mai nap)   

Február 12., kedd

Március 12., kedd

Április 12.,  péntek

Május 10., péntek

Június 12., szerda

Július 12., péntek

Augusztus 12., hétfő

Szeptember 12., csütörtök

Október 11., péntek

November 12., kedd

December 3., kedd

A decemberi időpontban érkezik majd a pérmium is. Erre biztosan lehet számítani, ugyanis a törvény szerint amennyiben meghaladja a 3,5 százalékot a gazdaság növekedése, akkor jár a prémium. A kormány számításai szerint márpedig idén 3,9 százalékos lesz a bővülés üteme, sőt, Orbán Viktor miniszterelnök a csütörtöki Kormányinfón bejelentette, hogy gazdasági tanácsot hívott össze az év elejére, mert szeretné, ha legalább 4 százalékkal gyorsulna a gazdaság 2019-ben.

Nyugdíjkkiegészítésre is jó eséllyel számíthatnak az idősek, mivel az infláció magasabb lesz, mint a kormány 2,7 százalékos előrejelzése. A Magyar Nemzeti Bank jelenleg 2,9 százalékkal számol (bár korábban 3,1 százalékot is "beleláttak" a gazdaságba), de elemzők még ennél nagyobb áremelkedési ütemet sem zárnak ki - írja az mfor.

atv.hu

További belföldi híreink