Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-01-08 05:10:00

Szél Bernadett a Momentum listáján? – Megszólalt Fekete-Győr András

Jelenleg is több emberrel áll kapcsolatban a Momentum, aki esélyes lehet a főpolgármester-jelölti posztra – tudta meg az atv.hu Fekete-Győr Andrástól. A párt eközben akciókkal készül a következő időszakra, céljuk, hogy „tovább hevítsék” az utóbbi hetek tüntetéshullámát. Az atv.hu ezentúl nemcsak Puzsér Róbert bírálatáról, de a Márki-Zay Péter mozgalmához köthető szálakról is kérdezte Fekete-Győr Andrást. Mint ahogyan megkérdeztük azt is, hogy kaphat-e befutó helyet Szél Bernadett a párt 2022-es listáján.

Szél Bernadett a Momentum listáján? – Megszólalt Fekete-Győr András

Puzsér Róbert a napokban kemény sorokkal illette nemcsak a Momentumot, de Fekete-Győr Andrást is. A pártvezető az atv.hu-nak azt nyilatkozta az ügyről, hogy hetek-hónapok óta „semmit nem hallott Puzsér Róbertről”. Mint mondta, ők az ellenállás megszervezésével voltak elfoglalva, ezért sem tudja, hogy a független főpolgármester-jelölt mivel foglalatoskodik a Facebookon. Kiemelte: „a mi ingerküszöbünket ez nem érte el egyelőre”. Fekete-Győr hozzátette: az ő feladatuk, hogy egy győzelemre esélyes, nem megosztó személyt találjanak a posztra, „nevek vannak, igenek még nincsenek”. A „nevekkel” folyamatos kapcsolatban állnak, és amit kiemelt, hogy nem olyanok, akik „politikusnak gondolják magukat, hanem akiknek most elő kellene lépniük”.

A Momentum hazai kapcsolatait építi

A Momentum az utóbbi hetekben igencsak aktívnak mutatkozott a túlóratörvény elleni tüntetéseken, és az aktívabb időszak – úgy tűnik – a politikai nyitást is magával hozta. Bár Fekete-Győr szerint az már korábban is megfigyelhető volt részükről. Márki-Zay Péter a múlt héten beszélt az Egyenes Beszéd Kontrában új mozgalmáról, és egyúttal azt is elmondta, hogy többek között a Momentummal is tárgyalt az együttműködésről. A pártelnök ezzel kapcsolatban elmondta az atv.hu-nak, hogy csaknem másfél órán át beszéltek Márki-Zay Péterrel és Hadházy Ákossal, miután a hódmezővásárhelyi polgármester bejelentette, hogy hivatalosan is elindul új mozgalmának, a Mindenki Magyarországa Mozgalomnak a honlapja, ezzel pedig a toborzás is beindult. Az Momentum elnöke azt is elmondta, jó a kapcsolatuk Márki-Zay-val, meghívásuk alapja pedig az volt, hogy természetes szövetségesei egymásnak a két szervezet. A Kossuth-körökkel kapcsolatban viszont kisebb kritikát fogalmazott meg: „szép projekt, de nyitott kapukat dönget”, ugyanis a pártok már nyár óta beszélnek és keresik a közös jelölteket.

A tüntetéshullám – látszólag – Szél Bernadettet is közelebb hozta a párthoz, akivel a pártelnök szerint is „nagyon jó” kapcsolata van a Momentumnak. Hogy mennyire kerülhet közel egymáshoz a szervezet és a független képviselő, azt még nem lehet tudni, de korábban mi is megírtuk, hogy utóbbi akár a Momentumban is folytathatja, legalábbis egyik forrásunk szerint. A kérdésre, hogy Szél kaphatna-e befutó helyet a párt 2022-es országos listáján, arra Fekete-Győr azt felelte: „nagyon messze van még a ’22”, de letett már annyit a független képviselő az asztalra, hogy bármely párt prominens szereplői között ott legyen. Ettől függetlenül, persze, minden párton belül dolgozni kell – tette hozzá.

Meglepő húzásokkal készül a párt

A Momentum elnökét a szombati tüntetésről is kérdeztük, amelyről az ATV és az atv.hu is élőben tudósított. Fekete-Győr sikeresnek tartja a tüntetést. Arra is kitért, hogy az tüntetéshullám „országos mivolta az igazi erő”, hiszen szombaton nemcsak a fővárosban, de több vidéki településen is megmozdulások voltak.

Bár az ellenzéket összekovácsolni látszik a túlóratörvény elleni tüntetés, a közös cél miatt, az ellenzéki pártok – úgy tűnik – különböző eszközökben gondolkodnak. Fekete-Győr szerint „most forró az a vas, amit ütni lehet, és amit ütni kell”. A Momentum feladata pedig – mint legnagyobb parlamenten kívüli mozgalomnak –, hogy ezt „tovább hevítse”. Akciókban gondolkodnak tehát a következő hetekben, mert úgy látják: a „fideszes elitet nem szabad a komfortzónájában hagyni”.

További belföldi híreink