Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-01-03 10:01:00

Momentum: kitiltották a párt elnökségi tagját a parlamentből

Buzinkay György Szél Bernadett meghívott vendégeként vett volna részt a mai rendkívüli ülésen.

Kitiltották a Momentumot ma reggel a parlamentből- közölte a párt csütörtök reggel. Mint írják, Buzinkay György, a Momentum elnökségi tagja Szél Bernadett meghívott vendégeként vett volna részt a parlament mai rendkívüli ülésen, Kövér László házelnök azonban letiltotta a beléptetést. A Momentum szerint „ezzel a házelnök újabb jogokat vont meg az ellenzéki képviselőktől”.

Hozzátették: „a mai nap is megmutatta, hogy működik ma a látszatdemokrácia: a kormánypártok bojkottálják az ellenzék által összehívott ülést, a házelnök pedig a jogszerűen részt vevő, külső vendégeket is kitiltja az ülésteremből”.


 
Ahogy beszámoltunk róla, a rendkívüli ülés hamar véget ért, néhány felszólalást követően az MSZP, a DK és a Párbeszéd képviselői ugyanis kivonultak az ülésteremből, a napirend megszavazására pedig nem voltak bent elegen az ülésteremben, így Latorcai János bezárta az ülést.

Frissítés:

Az Országgyűlés Sajtóirodája az Indexnek azt írta az esetről, hogy "a házelnöki rendelkezés értelmében - mellyel az Országgyűlési törvény ruházza fel az Országgyűlés elnökét - 2019. január 3-án az Országház épületébe érvényes napi belépők kiadása szünetel. A rendelkezésről a frakciók az informatikai hálózaton keresztül előzetesen értesítést kaptak".

atv.hu

További belföldi híreink