Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-12-17 17:43:00

Nyílt levél a jegyzőnek: fogalmi képtelenség, amire hivatkoznak az MTVA-nál

Az ellenzéki pártok 3. kerületi politikusai fordultak nyílt levélben a kerületi jegyzőhöz, miután birtokvédelmi eljárást kért tőle az MTVA vezérigazgatója.

„Tudomásunkra jutott, hogy Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója birtokvédelmi eljárást kért Öntől, mint Óbuda-Békásmegyer jegyzőjétől. Ön példás gyorsasággal személyesen meg is jelent a székházban. Az ott tartózkodó ellenzéki képviselőket tájékoztatta az eljárásról. Papp Dániel kérelmét is felolvasta, amelyben az szerepel, hogy a képviselők „zavarják közmédia munkabékéjét”, és zaklatják a közmédia munkatársait. A képviselők tájékoztatták Önt, hogy országgyűlési képviselőként joguk van az MTVA épületében lenni, semmilyen szabálysértést nem követettek el. Azt is elmondták, hogy a biztonsági őrök erőszakot alkalmaztak velük szemben. Az MTVA biztonsági szolgálata pedig jogellenesen a rendőrséget sem engedte be, hogy tisztázhassák történt-e bűncselekmény. Az ellenzéki országgyűlési képviselők közszolgálatot végeznek, amikor ellenőrizni próbálták a közpénzből finanszírozott, elméletileg közszolgálati televízió működését. Az MTVA biztonsági őrei jogellenesen akarták megzavarni a munkájukat végző képviselőket. Mivel az országgyűlési képviselők nem magánszemélyként járnak el, így velük szemben a birtokvédelmi eljárás lefolytatása fogalmi képtelenség”- olvasható a nyílt levélben, melyben arra kérik a jegyző asszonyt, hogy tagadja meg a birtokvédelem elrendelését.

Ennek ellenére hétfőn kora este rendőrök mentek az MTVA székházába, ahol felolvasták a jegyző határozatát az ellenzéki politikusoknak és felszólították őket, hogy hagyják el a köztévé székházát, mivel az birtokvédelem alatt áll, ellenkező esetben rendőrségi intézkedésre kerülhet sor. A képviselők egyelőre maradtak az MTVA-ban.

atv.hu

További belföldi híreink