Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-12-13 14:08:00

Százezrekre büntette Kövér az akciózó ellenzéki képviselőket

400-600 ezer forintos pénzbüntetést kapott Bangóné Borbély Ildikó, Kunhalmi Ágnes, Szabó Sándor, Tordai Bence, Tóth Bertalan, Varju László és Harangozó Tamás.

Százezrekre büntette Kövér az akciózó ellenzéki képviselőket

A parlament hétfői ülése volt a házbizottság csütörtöki délelőtti ülésének fő témája, ezután tartott közös sajtótájékoztatót az MSZP, a DK, az LMP, és a Párbeszéd egy-egy képviselője. Hétfőn az ellenzék 2800 módosító javaslatot nyújtott be, így próbálták lassítani a parlament munkáját. Valamint szó esett a szerdai botrányos parlamenti szavazásról is, amikor is, az ellenzék szerint a TEK tagjai, testőrei jelentek meg a parlamentben.

Bangóné Borbély Ildikó, Kunhalmi Ágnes, Szabó Sándor, Tordai Bence, Tóth Bertalan, Varju László és Harangozó Tamás 400-600 ezer forintos pénzbüntetést kaptak a hétfői parlamenti akciójuk miatt.

A hvg.hu tudósítása szerint a Párbeszéd képviselője, Burány Sándor arról beszélt, törvényellenes volt, hogy a TEK-esek megjelentek, valamint a „rabszolgatörvényt” továbbra is törvénytelennek tartják.

Harangozó Tamás szerint jogszabályellenes volt, hogy nem külön-külön szavaztak a 2800 módosító javaslatról. A szocialisták álláspontja szerint – magyarázta – ezen a héten nem volt törvényes ülése a parlamentnek, ebből következően a megszavazott jogszabályok elfogadása is törvénytelen volt.

„Elegünk van abból, hogy Kövér azt hiszi, ennek a háznak az ura, miközben a szolgája kellene, hogy legyen” – jelentette ki Vadai Ágnes, a DK képviselője arról is beszélt, kezdeményezi a házbizottságnál, hogy magyarázzák el, mit jelent a „túl sok” napirendi kiegészítő javaslat.

Ungár Péter arról szólt, nagyon várják Vadai Ágnes írásbeli kérdéséire Kövér László válaszát. Az LMP is hasonlóan véli: a kormánypártok kedvük szerint alakítják a házszabályt.

Szél Bernadett szerint ezen a héten szintet lépett az önkényes ülésvezetés a parlamentben. A független képviselő arról beszélt, a Fidesz viselkedésén az látszik, nem tudnak mit kezdeni az ellenzéki akciókkal és a törvény után elfogadott tüntetésekkel. Szél szerint politikai természetű vita zajlik, amely során az ellenzékieket és az ellenzéki szavazókat megpróbálják elhallgattatni. Úgy véli, ezt nem tudják kezelni, ezért osztogat Kövér büntetéseket.

atv.hu

További belföldi híreink