Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-12-13 16:20:00

Közösen menetel tovább az ellenzék

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke összehívta az ellenzéki vezetőket és független képviselőket csütörtökön, hogy továbbra is közösen lépjenek fel a szerdán a parlamentben elég kemény körülmények között elfogadott túlóratörvénnyel szemben. Az egyeztetések első eredménye egy levél a köztársasági elnöknek.

Közösen menetel tovább az ellenzék

Az Ádernak címzett levélben azt írták, a törvény tárgyalása a demokrácia megcsúfolásaként fog bevonulni a történelembe, a törvény maga pedig kiszolgáltatottá teszi a munkavállalókat. A törvény társadalmi elutasítottsága rendkívül magas, egy reprezentatív felmérés szerint a megkérdezettek 83 százaléka nem kér belőle.

Azt írják, már a törvény tárgyalása során szabályokat sértettek, például azzal, ahogy megvonták a szót az ellenzéki képviselőktől. Szerintük alaptörvény-ellenes az ülést levezető elnök gyakorlata, ami közjogi érvénytelenséget eredményez. Majd felhozták második példának, amikor az ellenzék több mint kétezer módosítóról akart külön szavazást, majd a Fidesz behúzta egy szavazás alá őket.

További részleteket a levélről itt olvashat.

atv.hu

További belföldi híreink