Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-12-13 06:47:00

Kirúgták a kukaholding vezetőit

A cég tavaly 43,5 milliárd forintnyi számlát nem tudott behajtani.

Kirúgták a kukaholding vezetőit

Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. mérlegében egy nagyságrenddel nagyobb pénzek hiányoznak, mint a hivatalosan kimutatott hiány összege, ezért a mérleg leadása után szinte a teljes eddigi menedzsmentet kirúgták az NHKV-tól, azaz a kukaholdingtól – értesült a 24.hu.

Menesztették többek között Kántor Miklós gazdasági igazgatót és helyettesét, a jogi igazgatót, valamint Ferencz Kornél vezérigazgatói főtanácsadót is. Őket úgy tartották számon a cégnél mint Weingartner Balázs, a kukaholding korábbi igazgatósági elnökének embereit. Weingartnert még az NHKV körüli botrányok kirobbanása előtt, a tavasszal nevezték ki az új kormány innovációs minisztériumában fenntarthatóságért felelős államtitkárnak, hogy onnan felügyelhesse volt cégét.

A portál a Világgazdaságra hivatkozva azt írja, hogy az NHKV a 2016-os 61,7 milliárdos bevételét 2017-ben 82,5 milliárdra emelte, a növekedés azonban nem a menedzsment jobb teljesítményének köszönhető, hanem szimplán annak, hogy tavaly Budapestet is hozzácsatolták a központosított rendszerhez, így elvileg a kukaholdingnak kellett volna beszedni a fővárosi szemétdíjakat is.

A 24.hu szerint ezt nem tette meg, a 82,5 milliárdos bevétel csak elvileg létezett, hiszen a kukaholding tavaly összesen 43,5 milliárd forintnyi számlát egyáltalán nem tudott behajtani.

atv.hu

További belföldi híreink