Itthon

Füstgránátokkal dobálták a rendőröket, könnygázzal válaszoltak

Feloszlatták a tüntetést
december. 14. péntek 1:06

Gyakorlatilag 10 perc leforgása alatt a rendőrök feloszlatták a tüntetők csoportjait. Akiket igazoltattak, azokkal szemben valószínüleg az elkövetkezednő napokban valamilyen eljárást eszközölnek. Mindenki elindult hazafelé. Mi is ezt tesszük.

Körbevették a tüntetőket
december. 14. péntek 0:42

A tüntető tömeg kisebb csoportokra bomlott fel, a rendőrök maroknyi csoportokat kerítenek be a Király utcánál a Körúton, és csak azokat engedik ki, aki igazolja magát. Rengeteg a rendőr, áll a forgalom.

 

 

Összevesztek a kukákon a tüntetők
december. 14. péntek 0:37

„Antiforradalmárok!” – üvölti egy nő azoknak, akik próbálják visszaállítani a kukákat. A szemétszedők azzal kontráznak, hogy nem Orbán vagy a rendőrök fogják összeszedni a kiszórt szemetet az útról, mire a nő sűrű káromkodások közepette azt kiabálja vissza, hogy „de valamivel jelezni kell, hogy nincsenek rendben a dolgok”.

Tüntetők estek egymásnak
december. 14. péntek 0:33

Az egyik demonstáló szét akarta verni a villamosmegállót, mire egy másik tüntető nekiment. A két embert rendőrök választották szét. A körúton haladnak tovább. 

Mindenki elkezdett futni
december. 14. péntek 0:30
Kukákat borogatnak
december. 14. péntek 0:30

Kukákat borogatnak a üntetők, most már szinte céltalanul haladnak az emberek, hangoskodnak, kiabálnak, rongálnak. 

Buszost szivattak a tüntetők
december. 14. péntek 0:28

A rendőrök elzárták a tüntetők útját a Nyugati pályaudvar előtt, nem tudnak tovább haladni a demonstrálók. Többen kukákat borogattak a Körúton is, és hosszú percekig elállták a 160 busz útját. A rendőrök végül ellökdösték a jármű elöl a tüntetőket, de csak lassan tudott tovább haladni, mert néhányan folyamatosan akadályozni, lassítani próbálták a haladását.

Verekedés tört ki
december. 14. péntek 0:25

Egy busz próbált meg átmenni a tüntetők között, akik ezt megakadályozzák, a rendőrök több tüntetőt gumibottal vertek, komoyl dulakodás alakult ki. 

A Momentum elment Donáth Annáért
december. 14. péntek 0:21

A momentumosok elmentek a kőbányai rendőrkapitányságra a Momentum alelnökéért, Donáth Annáért, és azt mondják, addig ott maradnak, amíg vissza nem kapják. 

A Körúton vonulnak, nyomukban a rendőrök
december. 14. péntek 0:15

Az Oktogon felé tart pár száz tüntető a Körúton. Rendőrautók eredtek a nyomukba, majd az egyenruhások kiszálltak az autókból, körülvették a vonulókat, és felszólítják őket, hogy menjenek a járdára.