Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-12-13 07:02:00

E-jegyrendszer: a fővárosban nem lesz vizsgálóbizottság

Feljelentést tett Tarlós István a budapesti e-jegyrendszer ügyében. A Fővárosi Közgyűlésben személyeskedésbe torkollott az erről szóló vita. Az ellenzéki képviselők javaslatot tettek egy vizsgálóbizottság létrehozására. Ezt az azonban a kormánypárti polgármesterek többsége leszavazta.

Későbbre ígért választ Tarlós István arról, hogy a főváros intézményei hogyan használnák a túlmunka lehetőségét, a pulpitusról azonban válaszolt, de már az egész híradónak. Azt kritizálta, hogy hírt adunk az ellenzéki képviselők megszólalásairól is. Pedig ezek szerinte az ülés végére okafogyottá válnak.

 

"Az ATV, ami élen jár ebben egyébként, minden további nélkül a történtek és az értelmetlenné válás ellenére ezeket játsszák be az esti híradóban."

- nyilatkozta Tarlós István.

Horváth Csaba még az ülés előtt, valóban egy sárga csekken mutatta meg, hogy mennyi közpénzt vesztett eddig Budapest az e-jegyrendszeren.


"Ami tény, hogy egy működésképtelen rendszerre, amelynek egyetlen eleme sem működik rendszerszerűen, 12 milliárd forintot fizettek ki. Ennek az eltűnt 12 milliárd forintnak a kapcsán két dologban egészen biztosan nem hiszek, az ingyen hülyében, és a magányos elkövető teóriájában."

- reagált Horváth Csaba, az MSZP fővárosi képviselője.

A DK feljelentést tett az ügyben

"Annak érdekében, hogy mindent megtudjunk és a rendőrség eszközeivel is lehessen ezt vizsgálni, a mai napon feljelentést adtam be a budapesti rendőr-főkapitányságra, méghozzá nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával kapcsolatban"

- nyilatkozta Gy. Németh Erzsébet, a DK fővárosi képviselője.

Az LMP képviselője az ülésen azt kérdezte, hogy miből fizeti vissza a főváros az erre felvett hitelt

"Azzal folytatnám, hogy ez lesz valószínűleg a Fidesznek az Alstom-ügye itt a fővárosban"

- mondta Gál József, az LMP fővárosi képviselője.

A Jobbik az ügy kommunikációjának ellentmondásaira emlékeztetett.

"Én nagyon szeretnék arra választ kapni, hogy pontosan mikor, milyen információkat kaptak ezzel a projekttel kapcsolatban, és milyen döntések születtek meg!"

- fejtette ki Tokody Marcell, a Jobbik fővárosi képviselője.

Ezután Tarlós István bejelentette: már tegnap feljelentést tett az ügyben, és megkérte az ellenzéket, hogy keressen más kampánytémát magának.

"Addig meg teljesen felesleges az ellenzéknek itt regényeket írni, sajtótájékoztatókat tartani, szelektíven idézni, közleményeket kiadni, handabandázni, ennek semmi értelme"

- mondta a főpolgármester.

A szocialista Trippon Norbert azonban nem értett ezzel egyet.

"Azt szeretném mondani, hogy az Elios-ügy után nem nagy kockázat önöknek feljelentést tenni"

- mondta Trippon Norbert, az MSZP fővárosi képviselője.

A főpolgármester a rendőrség megsértéseként értékelte a hozzászólást, és az ügy folytatására figyelmeztette a képviselőt. A közgyűlés fideszes többsége végül megszavazta: nem alakul fővárosi vizsgálóbizottság az e-jegyrendszer késésének kivizsgálására.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink