Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-12-12 06:51:00

Erős karácsonyi szezon: Szinte elfogytak a szabad szobák a magyarországi hotelekben

Az utóbbi évek legerősebb karácsonyi szezonjára számítanak a szállodák, gyakorlatilag elfogytak a foglalható szobák a magyarországi hotelekben. A szállodaszövetség szerint a tavalyihoz képest idén 10-15 százalékkal lehet magasabb az ünnepi forgalom.

Úszómedence, jó ételek, kényelmes szoba… erre vágynak a legtöbben, amikor szállodai pihenést választják. A magyar vendégek körében évről-évre népszerűbbek a wellness szállodák. És nem csak év közben, az utóbbi években egyre többen választják karácsonykor is a gondtalan kikapcsolódást.

Könnyid László az ATV Híradónak azt mondta: „Az igazi trend, az az elmúlt 3-4 évben indult el, amikor nagyobb számban indulunk el belföldön a karácsonyi időszakban szállodában eltölteni az ünnepnapokat.”

A szálloda szövetsége elnöke szerint, idén a tavalyinál átlagosan 10-15 százalékkal nagyobb lehet a szállodák forgalma évvégén. Hozzátette: „A korábbi évekhez viszonyítva jóval nagyobb az érdeklődés és már jóval korábban elkezdődött, már nyár végén megjelentek az első érdeklődések, és ez az intenzív érdeklődés aztán megmaradt október, november hónapban is a szállodák iránt. Azzal számolunk, hogy rengeteg család tölti szállodában a karácsonyt, és az újévet is ott köszönti, szemben az otthoni stresszel és készülődéssel.”

A szállodák ilyenkor különleges programokkal várják a vendégeket. Ebben a hévízi hotelben már hetekkel ezelőtt elkezdődött a készülődés, szinte minden szobájukat lefoglalták az ünnepekre. Véber Katinka azt mondta: "Minden évben elkezdjük időben a felkészülést a karácsonyi és a szilveszteri időszakra, ez idén sem volt másként. Rengeteg színes programmal, zenés táncos műsorral várjuk a hozzánk visszatérő vendégeket.”

Az utazási szokások nagyon megváltoztak az elmúlt években. A külföldi és belföldi foglalások száma is jelentősen nőtt.

„2015 után azért élénkült az utazási kedv és már 2016-ban, 2017-ben, és azt gondolom, hogy ebben az évben is az utazási irodák és a szállodák is jó évet fognak zárni” - Molnár Judit szerint korábban a magyarok többsége csak nyáron ment tengerpartra, az elmúlt években azonban sokan mennek télen is nyaralni. Hozzátette: „A téli időszakban inkább a melegebb klímájú helyeket keresik az emberek. Kanári-szigetekre, vagy az egyiptomi, a Vörös-tenger melletti üdülőhelyeket keresik. Akik megengedhetik maguknak, azok természetesen távolabbi úti célokra utaznak, Mauritius, Tájföld, Bali, ezek a legnépszerűbb úti célok.”

A külföldi utazásokat szinte bárhová lehet még foglalni. A belföldi vidéki szállodákban azonban már csaknem mindenhol telt ház van.

atv.hu

További belföldi híreink