Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-12-11 08:29:00

Népszava: Bércsökkentéssel büntetné a kormány az eladósodott kórházak vezetőit

A Népszava úgy tudja, a kormány által jóváhagyott jogszabály-javaslat szerint a beígért 55 milliárdos konszolidációs összegnek csak alig több mint felét szánja a kormányzat a tartozások kifizetésére, így az intézmények a 30, 60 és 90 napon túli számláknak csak bizonyos részét utalhatják át a hitelezőiknek.

Népszava: Bércsökkentéssel büntetné a kormány az eladósodott kórházak vezetőit

A tervezet felhatalmazza a minisztert arra, építsen ösztönzőket a kiegyensúlyozott gazdálkodás érdekében a kórházi vezetők bérébe. Ezt a megfogalmazást a kórházi vezetők egyértelmű bércsökkentésként értelmezték.

A lap úgy értesült, rosszul járhatnak azok az intézmények is, amelyeknél valami hibát talált a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) a korábbi konszolidációs pénzek elköltésében. A KEHI október végén adta át az erről szóló 60 oldalas jelentését az Emberi Erőforrások Minisztériumának. Aszerint a 2016-os adósságrendezéssel kapcsolatban mintegy 36 kórháznál tettek észrevételt, a „hibalista” összesen 40 millió forint értékű volt. Az érintett intézményeket senki nem értesítette, hogy a számláik rendezésében hibát találtak, így magyarázattal sem szolgálhattak a KEHI által kifogásolt tételekkel kapcsolatban. Ellenben a tárca vezetése úgy határozott az érintett 36 intézmény maradjon ki a konszolidációból.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink