Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-12-08 15:21:00

A tüntetésről szállították kórházba az MSZP alelnökét

Komjáthi Imre vissza akarta foglalni a Kossuth teret, ekkor teperték le a rendőrök.

Ahogy arról portálunk is beszámolt, a rabszolgatörvény elleni tüntetés hivatalos végeztével Komjáthi Imre egy zászlóval a színpadra ment, és azt javasolta a tüntetőknek, foglalják el a Kossuth teret. "Az MSZP tiltakozik az ellen az eljárás ellen, ahogyan a párt alelnökét Komjáthi Imrét a földre teperték a karhatalom emberei a Kossuth téri szakszervezeti tüntetésen" - írja közleményében a párt.

Az MSZP közleményében az áll, Komjáthi Imre csupán a szakszervezetek felhívásának tett eleget, amikor megkísérelte a rendőri blokád alatt lévő Kossuth tér visszafoglalását.  

„Hatos rendőrsorfal tolta kifelé a tömeget, közben beálltak a diákok is, és akkor így két oldalról szorítottak minket, és ahogy a rendőrsorfal tolt minket kifelé, egy kőnek nekinyomtak, és kiugrott a térdem, utána meg visszaugrott a helyére” – mesélte Komjáthi Híradónknak.

Komjáthi elmondása szerint a rendőrök is segítettek neki kijutni a tömeg közepéből, a sérülését pedig a baleseti intézetben ellátták.

Az MSZP továbbra is kiáll a munkavállalók jogaiért, valamint minden politikusáért, aki síkra száll a munkavállalói jogok mellett – áll a közleményben, majd hozzáteszik: büszkék Komjáthi Imrére. 

Rendőrség: nem teperték le 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság minden tekintetben visszautasítja az MSZP Országos Központjának Komjáthi Imre, az MSZP alelnökének sérülésével kapcsolatban kiadott közleményét.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság leszögezi: 2018. december 8-án a Budapest V., Kossuth térre demonstráció nem volt bejelentve, így senkinek nem volt mit visszafoglalnia.

Komjáthi Imre a Budapest V., Alkotmány utcában azt követően sérült meg, miután a rendezvény szervezője befejezettnek nyilvánította a megmozdulást.

Komjáthi Imrét nem rendőrök teperték földre, vele szemben rendőri intézkedés nem történt.

atv.hu

További belföldi híreink