Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-12-12 07:10:00

Ma kiderülhet, még mindig szereti-e Szálasit a Mi Hazánk Ifjainak vezetőségi tagja

Szálasi-idézet, nemzeti szocializmus, a Kádár-kori abortuszhullám mögött pedig a "nemzetközi zsidóság" – csak néhány hívószó a közel egy hónapja felállt Mi Hazánk Ifjai vezetősége egyik tagjának múltjából. A pártelnök és az ifjúsági szervezet is tisztázást ígér.

Ma kiderülhet, még mindig szereti-e Szálasit a Mi Hazánk Ifjainak vezetőségi tagja

A Mi Hazánk Mozgalom (MHM) október 15-én írta meg honlapján, hogy a tagok elkezdik a mozgalom ifjúsági szervezetének felállítását. Kicsivel több mint egy hónappal később már a héttagú elnökség névsorát is leközölte az MHM honlapja, a tagok nyilvános Facebook-profiljával.

Az elnök rákérdez a nézetekre

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke azt nyilatkozta az ATV Egyenes Beszéd Kontra című műsorában, hogy nem ismerte Lantos János Elnökségi Tanácsos nézeteit. Az adásban (6 perc 24 másodperctől) kollégánk, Szlazsánszky Ferenc felelevenítette a korábban Pax Hungarica mozgalomban is szerepet vállaló Lantos 2012-es mondatait, miszerint a nácik bukásával hosszú időre megpecsételődött Európa sorsa. Lantos akkor azt is mondta, hogy a vasfüggönnyel kettéválasztott kontinens mindkét felét ugyanaz a faj uralta: az a hiéna faj, amely képtelen valódi értéket alkotni, és amely úgy viszonyul a kultúraalkotó fajokhoz, mint amilyen szerepet a poloska tölt be az állatvilágban.

 

A műsorban a Mi Hazánk Ifjai (MHI) országos vezetője, László Balázs egykori (?) gondolataival is szembesítették Toroczkait. Vele kapcsolatban is ugyanazt mondta a mozgalom elnöke: rákérdez majd, hogy még most is fenntartja-e a nézeteit. Ásotthalom polgármester megígérte, beszámol majd a vizsgálat fejleményeiről. 

Az atv.hu megkereste a Mi Hazánk Mozgalom ifjúsági szervezetét, hogy tőlük is megkérdezzük: két vezetőségi tagjuk, Lantos János és László Balázs ma is tud-e azonosulni korábbi kijelentéseivel. A Mi Hazánk Ifjai országos főszervezője, Walter Pál Péter a következőket írta válaszlevelében:


„Ahogy Toroczkai László is említette, egy beszélgetésnek meg kell történnie az érintettekkel. A Mi Hazánk elnöksége a szerdai napon foglalkozik az üggyel.”

Együttműködés a Betyársereggel

Azt tehát még nem tudni, hogy most hogyan vélekednek korábbi nézeteikről az elnökségi tagok, azt viszont igen, hogy korábban többen is szerepet vállaltak szélsőséges mozgalmakban. Lantos János korábban a Betyársereg-vezető Tyirityán Zsolthoz köthető Erő és Elszántság egyik elnökségi tagja volt. Az MHI egyik országos főszervezője a Pax Hungarica 2011. október 23-án, a Corvin-közben tartott megemlékezésén is kifejtette nézeteit.

"Most azokhoz szólok, akikkel egy oldalon állunk mi, hungaristák is, azokhoz, akik magukat nemzetiként határozzák meg. Nemzettestvérek! Vetkőzzétek le a megfeleléskényszert ellenségeinkkel szemben, ne legyetek gyávák, legyetek bátrak!


Ismerjétek fel, hogy az egyedüli kiutat a nemzeti szocializmus jelenti abból a pusztulásból, ami ránk vár, ha továbbra is megalkuvást választjátok.

Ha a liberális és zsidó sajtó azt mondja ránk, hogy gyűlölködőek vagyunk, hogy kirekesztőek vagyunk, hogy kiírtuk magunkat a kulturált emberiségből, én erre azt mondom, köszönjük szépen ezt a megtiszteltetést!" - mondta beszédében Lantos, aki ekkor, tehát hét évvel ezelőtt egyetértőleg idézte Szálasi Ferencet a beszédében, 1956 hőseit pedig 1944 hungaristáihoz hasonlította.

Lantos pár napja hosszabban nyilatkozott a Betyársereg honlapjának, az interjúban nem tagadta, hogy a Mi Hazánk Ifjai együttműködnének a Betyársereggel.

„A másik fontos terület, ahol dolgozom majd, az a cigány-magyar együttélés mentén kibontakozó problémák kezelése. Ennek keretében felvettem a kapcsolatot Pakusza Zoltánnal, a Mi Hazánk Cigányügyi Kabinetjének elnökével.


Sokakkal együtt, többek között a Betyárseregre is számítva, ezen fogunk munkálkodni”

- nyilatkozta a Pax Hungarica Mozgalom korábbi helyettes vezetője. Lantos egyébként a Mi Hazánk Ifjúsága Elnökségi Tanácsosa lett, rajta kívül egy országos főszervező és öt másik országos szervező alkotja az elnökséget.

Egyikük az Identitesz 2017. júliusának közepén lemondott elnöke, László Balázs, aki egy időre el is tűnt a közéletből. Visszatérése alkalmából november elején készített vele interjút a Betyársereg honlapja. "Megerősödve, jobban kiképezve állok most ismét a politikai közélet kapujában, hogy újra belevágjak, hogy újra küzdhessek még nagyobb erővel és még nagyobb elszántsággal azért, hogy generációm élni és küzdeni akaró rétege felemelje a hangját rasszunk és kultúránk jövőjéért és nemzeti önbecsülésünk helyreállításáért" - fogalmazott.

László most, mint a Mi Hazánk Ifjai országos, valamint a Mi Hazánk Mozgalom V. kerületi szervezőjeként segíti Toroczkai László mozgalmát, Instagram profilja szerint ő az MHI szóvivője is. Ezzel kapcsolatban az interjúban úgy fogalmazott: "az a megtiszteltetés ért engem, hogy Toroczkai László hivatalosan felkért arra, hogy legyek a Mi Hazánk Ifjainak egyik szervezője. Természetesen, elvállaltam és a személyes kitűzött célom – szervezői ráhatásom függvényében – hogy


egy olyan ifjúsági mozgalom jöjjön létre, amelynek tagjai mind jellemükben, mind szellemiségükben, mind pedig fizikumukban egy olyan mintát tudjanak nyújtani a legfiatalabb generációk számára,

amelyet példaként állítva lehetőségünk nyílik felmutatni korunk azon hiánycikkét, amelyet mintegy “emberfeletti emberként” neveznék meg: aki jellemében állhatatos, gondolkodásában céltudatos, értékrendjében igaz hazafi, erejének és határozottságában pedig teljében mutatja a helyes utat a társadalom még alvó rétegei számára".

Sarnyai a Jobbiknak adott tanácsokat, Szabó a Hatvannégy Vármegye egyik vezetője volt

Sarnyai Vivien korábban a Jobbik Ifjúsági Tagozatának honlapjára írt cikkeket, de 2017-ben például több hónapon át segítette „szakpolitikát érintő tanácsokkal” a pártot. A Mi Hazánk Mozgalom által belinkelt Facebook-profilja alapján jelenleg az ELTE-re jár.

Walter Pál Péter a Mi Hazánk Mozgalom egyik alapítója, kommunikációs főmunkatársa, külföldi és külhoni szervezője, a Mi Hazánk Ifjai országos főszervezője. Szerdán ő képviselte a mozgalmat Svájcban, a svájci nacionalista párt, a PNOS rendezvényén, ahol fel is szólalt, videója nyilvános:


Fiszter Zsuzsanna a Jobbikból érkezett, ő volt a párt kazincbarcikai elnöke, idén júniusban a Facebookon közölte, hogy megszűnik a Jobbik kazincbarcikai szervezete, ő pedig kilép a pártból.

„Meghoztam egy fontos, fájó döntést: a mai napon lemondtam az összes Jobbikhoz köthető tisztségemről; benyújtottam a kilépési nyilatkozatomat a pártvezetés felé. A továbbiakban nem tudok asszisztálni a mára kialakult, kezdeti erős, tiszta nemzeti elvekhez képest megváltozott irányvonallal. Egyúttal a mai napon a kazincbarcikai alapszervezet feloszlott, ugyanis a tagok nagyrésze benyújtotta a kilépési nyilatkozatát érdek-összeférhetetlenség miatt” - írta a közösségi oldalon.

Fiszter a Mi Hazánk Ifjai Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közösségének helyi regionális szervezője is egyben.

Kovács Györgyről nem sokat sikerült megtudni, mindössze azt, hogy a SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karán végzett történészként, a hetedik elnökségi tag, Szabó Ákos viszont sokaknak ismerős lehet. Ő volt korábban a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom helyi vezetője, a Jobbik IT választókerületi szervezője és a Jobbik nagykátai elnöke, több éve politizál.

atv.hu

További belföldi híreink