Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-12-05 09:55:00

Frontra front jön a következő napokban

Egymást követik a frontok a héten, jövő héten azonban tartósabb lehűlés kezdődhet.

Frontra front jön a következő napokban

Az elmúlt időszakot nyirkos, borongós idő jellemezte. A kellemetlen időjárásért a nyugat felől érkező enyhébb, óceáni eredetű levegő a felelős, melynek köszönhetően a Kárpát-medencében nagy mennyiségű nedvesség tudott felhalmozódni. A következő napokban ez a nyugatias áramlás sodor újabb frontokat térségünkbe, melyek csapadékot is hoznak magukkal - írj az időkép.hu.

Ma szárazabb időben lesz részünk, és a napsütést is országszerte élvezhetjük. Kisebb csapadék csak a hajnali órákban fordulhat elő keleten. Az északias szél több helyen élénk lehet még. A nappali hőmérséklet 3-7 fok között alalkulhat.

Csütörtök

Egy melegfront felhőzete boríthatja be az égboltot, de az ország keleti felén még szürt napsütésre lehet készülni. Késő délután északnyugatra megérkezik a csapadék is, mely az esti órákban főleg eső, a hegyekben ónos eső, néhol havas eső, hó formájában hullhat le. A délkeleti szelet napközben északnyugaton kísérhetik élénk lökések. Hajnalban -6, -1, délután 1-5 fok várható.

Péntek

Főleg az északi, északkeleti tájakon kell további esőre számítani. Vegyes halmazállapotú csapadék a magasabban fekvő területeken hullhat. Mérsékelt lesz a délies szél. Napközben 1 és 11 fok között alakulhat a hőmérséklet. Északkeleten lesz hidegebb, nyugaton melegebb a levegő.

Szombat

Hidegfront érkezhet többfelé feltámadó északnyugati széllel, és sok esővel. Napközben ismét jellemzőek lehetnek a nagy hőmérséklet-különbségek: északkeleten 1-5, a szelesebb tájakon 6-10 fok ígérkezik. Vasárnap már szárazabb időre van kilátás.

atv.hu

További belföldi híreink