Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-12-01 19:14:00

Szerkesztőségek és a kazánház is megsemmisült az ATV-t ért tűzben

Munkálatokat végeztek az ATV tetőterében és egy, a hegesztés közben kipattant szikra okozta a tegnapi tüzet. Az épületet azonnal kiürítették, áramtalanították, így az adást is fel kellett függeszteni. Több szerkesztőségi szoba is teljesen kiégett, a TV alapvető fontosságú műszaki berendezései azonban szerencsére üzemképesek maradtak és nem is sérült meg senki a tűzben. A rendőrség "Közérdekű üzem működésének gondatlanságból elkövetett megzavarása" miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Percek alatt ürítették ki az ATV-ét péntek délután, miután két óra körül erős füst lepte el az épületet. A székház tetején hegesztettek, ekkor pattant ki egy szikra, ez okozta a tüzet. A katasztrófavédelem, a tűzoltók, rendőrök csaknem 30 autóval érkeztek a helyszínre. Az ATV épületét, sőt még a környéket is lezárták.

Kolozsi Péter helyettes szóvívő azt nyilatkozta kameránknak: "A tetőszerkezetet meg kellett bontani, ahhoz, hogy a tűzoltók egyáltalán lássák mivel állnak szemben. Kiderült, hogy a tetőszerkezet alatt lévő szigetelés izzik, mint egy 150 négyzetméter nagyságban."

Mivel az áramot kikapcsolták, ezért az ATV péntek délután már nem tudott adást sugározni. A műsorvezetők, szerkesztők, riporterek és a tévé vezetése is órákig fagyoskodott a hidegben, de közben persze üzentek is a nézőknek.

Németh S. Szilárd az ATV vezérigazgatója egy Facebook bejelentkezésben azt mondta: "Nincs adás, köszönjuük a nézők türelmét, tüzoltók dolgoznak, hogy helyreálljon a rend."

Az épületbe csak este 10 órakor lehetett visszamenni. A műszaki szakemberek egész éjszaka azon dolgoztak, hogy hajnalban elinduljon az adás.

Horváth Botond az ATV műszaki igazgatója azt mondta: "Ennek van egy meghatározott protokollja, hogy a gépeket milyen sorrendben lehet visszakapcsolni. Majd, hogyha a hálózati infrastruktúra, számítógépek, berendezések elindultak, és minden működött, akkor kezdődhetett el, az itt lévő kollégáknak a munkája."

Sváby András ma élő facebook videóban mutatta be az áldatlan állapotokat.

A legfelső szinten lévő szerkesztőségek és a kazánház teljesen megsemmisült. A szigetelést pedig teljesen le kellett bontani.

Horváth Botond azt is elmondta: "A tűz a tetőtérben ütött ki, és gyakorlatilag itt lehet látni, hogy a tető felső része teljesen leégett. Az egyik szerencse, hogy nem terjedt tovább. Mert ez alatt a szerkesztőség alatt található az ATV szíve, a gépterem."

Az ATV vezérigazgatója szerint nagyon nagy szerencse, hogy a speciális tévés műszaki berendezések épségben maradtak. Hozzátette: "Aminek nagyon örülünk, hogy azok a beruházások, amiket az ATV az elmúlt években végig vitt, azok rendben vannak. Ami, egy kicsit fájdalom nekünk, hogy a frissen épített Jakupcsek Plusz szerkesztőségi szoba, és a Világhíradónak a nem rég felújított szerkesztősége megsemmisült."

A Híradó munkatársai is megkezdték reggel a munkát. Egy jó hangulatú fotóval indult a nap, hogy a nézők tudják, zavartalanul készül az esti Híradó.

Balogh Judit az ATV műsorvezetője azt monda: "A tűz után az első élő adás, ami készült az ugye a Híradó. Reggel 8 óra körül jöttünk, és én például egy picit aggódtam, mi vár itt rám, és aztán megnyugodtam,hogy itt a Newsroomban, ahol a Híradó készül, semmi nyoma nincs a tűznek."

Az ATV műsorait naponta több millióan nézik.

atv.hu

További belföldi híreink