Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-11-23 12:37:00

Álhíreket büntető törvényjavaslatot tervez a DK

A Demokratikus Koalíció (DK) arra kéri az ellenzéki pártokat, hogy közösen alkossanak olyan törvényjavaslatot, amivel büntetni lehetne az álhírterjesztést.

Álhíreket büntető törvényjavaslatot tervez a DK

A DK frakcióvezető-helyettese pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy pártjuk korábban már indítványozta, hogy a büntető törvénykönyvben szabályozzák a "közpénzből folytatott kormányzati álhírterjesztést". Arató Gergely egyúttal felhívta a figyelmet, hogy a francia parlament elfogadott egy olyan törvényt, aminek az a célja, hogy a kampányidőszakban megakadályozza a választók manipulálását.  

Arra a kérdésre, hogyan nézne ki a törvényjavaslat, azt felelte, hogy egyfelől tanulmányozni fogják a francia jogszabályt, másfelől pedig azért kérték fel az ellenzéki pártokat, hogy együtt alkothassák meg az indítványt.   

Az országgyűlési képviselő azt is megemlítette, hogy a DK elnökének, Gyurcsány Ferencnek a feleségéről olyan hírek jelentek meg, amelyek szerint barátságban van egy nemzetközi körözés alatt bolgár nővel, Antoaneta Vaszilevával. Dobrev Klára az illetőt nem ismeri, soha sem találkoztak, még csak a nevét sem hallotta soha - hangsúlyozta Arató Gergely.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink