Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-11-21 18:02:00

Újabb fejlemények? Itt a külügy nyilatkozata a CEU-ról

A Soros-egyetem folytatja a hisztériakeltést, mert abban érdekelt - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) szerdán az MTI-vel.

Újabb fejlemények? Itt a külügy nyilatkozata a CEU-ról

A tárca közleményében hangsúlyozták, hogy a kormány álláspontja változatlan: "Magyarország jogállam, a törvény mindenkire és minden egyetemre, a Soros-egyetemre is egyformán vonatkozik".

A kormány már több Európán kívüli egyetem magyarországi működéséről írt alá megállapodást a felsőoktatási törvénynek megfelelően, "egyedül a Soros-egyetem körül folyik a hisztériakeltés" - írták.

Úgy fogalmaztak, "tudjuk, hogy a Soros-egyetem korábban nem folytatott oktatási tevékenységet az Egyesült Államokban". "Azt is tudjuk, hogy a Soros-egyetem amerikai "kampusza" egy faház, a szintén Soros Györgyhöz kötődő Bard College területén, amelynek magas rangú vezetője azt mondta, hogy a Soros-egyetem kurzusait nem az Egyesült Államokban oktatják, szó szerint ez hangzott el: "itt nincs semmi"" - olvasható a közleményben.
A KKM szerint az, ami a CEU-val kapcsolatban zajlik, "egy Soros-féle politikai blöff, egy befolyásolási kísérlet". Emiatt magyarázatot várnak a CEU-tól - áll a tárca közleményében.

Erről beszélt Rétvári Bence is az ATV Egyenes beszéd című műsorában, mikor a műsorvezető arról kérdezte, miért nem írja alá a kormány a megállapodást a CEU-val. A beszélgetést itt nézheti meg: 

 

 

atv.hu

További belföldi híreink