Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-11-20 17:52:00

Keddtől pályázhatnak a nonprofit szervezetek a pénzügyi tudatosság erősítésére

Keddtől pályázhatnak a nonprofit szervezetek a Tudatosan a pénzügyekben címmel meghirdetett felhívásra, a pénzügyi tudatosság erősítését szolgáló programok támogatására - közölte a Pénzügyminisztérium (PM) kedden az MTI-vel.

Keddtől pályázhatnak a nonprofit szervezetek a pénzügyi tudatosság erősítésére

A szaktárca közleménye szerint 40 millió forinttal támogatják a lakosság pénzügyi tudatosságának fejlesztése érdekében végzett tevékenységet. A keretösszeg azt is lehetővé teszi, hogy az új, pénzügyi kultúrafejlesztő programok minél hamarabb megvalósulhassanak.   

A pályázat segíti az informatikai alkalmazások fejlesztését is annak érdekében, hogy a pénzügyi tudatossághoz szükséges ismeretek és készségek a virtuális térben is minél gyorsabban terjedjenek. Fontos az is, hogy az emberek körültekintően és tudatosan döntsenek pénzügyeikben, mivel a megfelelő szintű pénzügyi tudással és attitűddel rendelkező lakosság nemcsak a családi büdzsére hat jótékonyan, jelentősen elősegítheti az ország versenyképességének a növekedését is - ismertette a PM.  

Közölték: a pályázati kiírás és adatlap a www.kormany.hu, a pénzügyekért felelős államtitkárság aloldalán érhető el. Az érintetteknek 30 napjuk van a pályázatok elkészítésére, illetve benyújtására.   

Közölték azt is, hogy a Pénziránytű Alapítvány által végzett nemzetközi összehasonlítás szerint Magyarországon a lakosság, a családok pénzügyi tudása, illetve pénzügyi magabiztossága erősen hiányos. A legkritikusabb terület a meglévő tudás gyakorlati alkalmazása. Ezen az eredményen a lehető leggyorsabban javítani kell a PM szerint. Tudatos pénzügyi döntésekkel ugyanis egy átlagos család alkalmanként több tízezer forintot is megspórolhat, illetve többlet-megtakarításra tehet szert - áll a tárca közleményében.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink