Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-11-19 14:36:00

Lezárhatják Budapest nagy aluljáróit

Én kértem, hogy vizsgálják meg a nagyobb fővárosi aluljárók éjszakai lezárásának lehetőségét és következményeit, mondta az Indexnek Tarlós István arra a kérdésre, hogy ismeri-e a nyilvánosságra került kormányzati előterjesztést.

Lezárhatják Budapest nagy aluljáróit

A Hvg.hu számolt be arról, hogy Budapest legnagyobb közlekedési csomópontjaiban éjszakára fizikailag is lezárnák az aluljárókat az utolsó metró után, legalábbis erről szól szól a tervezet.

Tarlós közölte, hogy az előterjesztést a kormány nem tárgyalhatja nélküle, mert fővárosi érintettségű, és az ügyben a fővárosi közgyűlésnek is határoznia kell.

A főpolgármester hozzátette, hogy még gondolkodik, hogyan és mikor érdemes lépni az ügyben, mert amikor mínusz van, az speciális helyzet.

A Hvg.hu szerint a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, a BKK és a Budapesti Közút Zrt. szakmai szervezetei már ki is dolgozták, hogyan zárnák le a kiemelt gyalogos-aluljárókat éjszakára. A javaslat szerint ez két ütemben történne, mivel jelenleg nem mindenhol oldható meg azonnal a gyalogosok biztonságos, felszíni átkelése, hiszen nincsenek mindenhol kiépítve az ehhez szükséges átkelők, lámpák.

Az első ütemben azt a 9 kiemelt aluljárót zárnák le még 2018-ban – vagyis akár heteken belül –, ahol a felszínen „forgalomtechnikai módosítás nélkül” már biztosított a gyalogosközlekedés, már kiszámolva azt is, hány kijáratot kell egy-egy helyen blokkolniuk éjszakára:

-Deák tér aluljáró – 5 kijárat

-Corvin negyed aluljáró – 10 kijárat

-Kálvin téri aluljáró – 7 kijárat

-Újbuda-központ aluljáró – 4 kijárat

-Móricz Zsigmond téri aluljáró – 11 kijárat

-Ecseri úti aluljáró – 3 kijárat

-Váci út–Csanády u. aluljáró – 4 kijárat

-Boráros tér 1. – 3 kijárat

-Lehel tér déli aluljáró – 4 kijárat

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink