Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-11-19 12:02:00

Hadházy kettős szorításba fogná az Orbán-kormányt

Még mindig nem derült ki, hol tartózkodik Gruevszki, a Budapestre szökött volt macedón miniszterelnök. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő elmondta az ATV Start című műsorában, hogy feljelentést tesz az ügyben ismeretlen tettes ellen, mert valaki biztosan segített neki átjutni a határon, és illegális határátlépőket segíteni bűncselekmény.

Hadházy kettős szorításba fogná az Orbán-kormányt

Gruevszkinek a képviselő szerint a tranzitzónában kellene tartózkodnia, de nem ott van, Hadházy szerint Orbán Viktor is tud a hollétéről. Miközben a kormány súlyosbította az embercsempészek büntetését, addig éppen ő csempészett be egy elítéltet, állította Hadházy. Említette, hogy az ex-kormányfőt többek között egy 200 milliós Mercedes törvénytelen beszerzése miatt ítélték el, bízik abban, hogy egyszer Magyarországon is kormánytagokat el fognak ítélni hasonló ügyek miatt.

A képviselő elmondta, hogy már 280 ezer aláírás gyűlt össze az Európai Ügyészséghez való csatlakozás érdekében. Olyanok is gyűjtenek, akik még nem is regisztrálták magukat önkéntesnek, folytatta, és az ország minden részéből érkeznek az aláírások.

Ha Magyarországon is lesz Európai Ügyészség, akkor már a magyar miniszterelnök is tervezheti a menekülési útvonalát Záhony felé, jegyezte meg. Beszélt arról, hogy attól, ha összejön az egymillió aláírás, még önmagában nem lesz uniós ügyészség. Ez egyik oldalról egy nagyon kemény politikai nyomást fog jelenteni a kormány felé a magyar emberektől, míg a másik oldalról az Európai Unió felől már van egy komoly politikai nyomás, magyarázta. Azt is közölte, hogy Brüsszel 1000 milliárd forint utalását felfüggesztette, mert azt látta az Unió, hogy például csatorna beruházásokra kiírt több százmilliós közbeszerzéseket szabálytalanul írták ki. Ha ez a pénz nem jön be december 31.-ig, akkor a magyar költségvetési hiány a duplájára fog emelkedni, és annak tragikus következményei lehetnek, közölte Hadházy Ákos.

atv.hu

További belföldi híreink