Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-11-19 05:50:00

Ez okozhatta a tüzet a DK irodájában

Elképzelhető, hogy egy szagelszívó miatt gyulladt ki annak a Teréz körúti irodaháznak a teteje, amelyben a Demokratikus Koalíció központja is volt. Gréczy Zsolt azt mondta híradónknak, még nem tudták felmérni az anyagi károkat, de gyakorlatilag mindenük odaveszett. Közben az MSZP és a Liberálisok is felajánlották a Demokratikus Koalíciónak, hogy ameddig nem találnak jobb megoldást, nyugodtan dolgozzanak az ő irodáikban.

Az már kívülről is látszott, hogy milyen intenzitással égett a Teréz körúti irodaház tetőszerkezete. De az csak a katasztrófavédelem épületen belül készített felvételein látszik igazán, hogy milyen pusztítást is okoztak a lángok. A tető több helyen beszakadt, itt éppen a belső udvarra omlik egy nagyobb törmelék a tetőszerkezetből. A tűzoltóknak két és fél órába telt, míg megfékezték a lángokat.

Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelem szóvivő-helyettese híradónknak azt mondta: „A tetőszerkezeti tűzesetet megelőzően, ugyanabban az épületben, a földszinten egy étterem konyhájában a szagelszívó berendezés égett, ehhez riasztották a tűzoltókat, majd a tűzoltás közben értesítették a kollégáimat, hogy a tetőszerkezetben is tűz keletkezett. Hogy a kettő között van-e összefüggés, azt most jelenleg nem tudjuk megmondani, hatósági eljárás keretében vizsgáljuk a tűz keletkezési okait.”

Gréczy Zsolt azt mondja, az anyagi károkat még fel sem tudták mérni, egyelőre mindenki próbálja feldolgozni, hogy gyakorlatilag elvesztették a második otthonukat, hiszen rengeteg időt töltöttek a pártirodában. A DK frakciószóvivője azt mondta: „Rengeteg személyes holmi veszett oda, családi fényképektől iratokig, a számítógépektől a párt összes molinója, amikkel rendezvényeken képviseltük magunkat, odaveszett a sajtóiroda, a sajtóterem, az összes tárgyaló, és hát mondom rengeteg személyes holmi, számítógépek, úgyhogy jelenleg próbáljuk rendezni a viszonyokat.”

Ebben a párt szimpatizánsai is próbálnak segíteni a DK-nak, Gyurcsány Ferenc egy délelőtti Facebook posztban írta le, hogy nagyon sokan kérdezték, hová tudnának utalni pénzt, hogy segítsenek a bajban. A DK elnöke megígérte, folytatni fogják az ellenállást.

Az MSZP szolidaritása jeléül felajánlotta a DK-nak, hogy amíg nem találnak jobb megoldást, nyugodtan használják a szocialisták irodáit. Molnár Zsolt hozzátette: „Szövetségben dolgozunk velük, noha vannak néha vitáink, de összességében rengeteg dolog összeköt minket a jogállamtól kezdve a Budapestért vívott közös küzdelmünk, tehát mindenképpen fontosnak tartjuk, hogy amennyiben segítségre van szükségük, akkor állunk rendelkezésükre.”

Közben a Liberálisok is jelezték, szívesen látják a DK-sokat a párt Aradi utcai központjában.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink