Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-11-12 13:59:00

„Ultimátum!” - Mesterházy nagyon felhúzta magát Karácsonyék feltételein

Mint arról beszámoltunk, az MSZP és a Párbeszéd közös listát állít az 2019. májusi európai parlamenti (EP-) választásra. Az Európa-párti erők szövetségéhez várják további pártok, civil szervezetek, szakszervezetek csatlakozását. Ez szombaton, az MSZP választmányi ülése után derült ki, amikor is Tóth Bertalan MSZP-elnök, Kunhalmi Ágnes választmányi elnök és Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke bejelentette a döntést.

Aztán vasárnap, a Párbeszéd kongresszusa után Karácsony Gergely azt mondta, hogy a taggyűlés döntött a párt politikai stratégiájáról is. A Párbeszéd az MSZP-vel közösen indul a jövő évi EP-választáson, de eközben egy széles körű, "Európa-párti szövetség" kialakítására törekszik - fogalmazott. Magyarázatként közölte: tudják, hogy az ellenzéki pártok egy része önálló listával készül, de nagyon sok civil szervezet és társadalmi mozgalom gondolkodik hasonlóan, mint az MSZP-Párbeszéd. Azt szeretnék elérni, hogy az EP-listájuknak a lehető legszélesebb körű társadalmi támogatottsága legyen - jelentette ki.

A másik társelnök, Szabó Tímea hangsúlyozta, hogy csak úgy tudják elképzelni a szövetségesi politikát, ha jövőre az önkormányzati választáson Karácsony Gergely lesz a zuglói polgármesterjelölt és ezt szövetségeseik helyi, regionális és országos szinten is támogatják.

Ez utóbbi verte ki a biztosítékot az MSZP volt elnökénél. Mesteházy Attila hétfőn tette közzé Facebook-oldalán az alábbi bejegyzést:

„Ez most ugye egy félreértés? Vagy FAKE NEWS?! Tegnap Karácsony Gergely az Mszp választmányi ülésén, 48 órával ezelőtt, semmilyen feltételről nem beszélt! Sőt, “egyértelműnek”, “evidensnek”, “magától értetődőnek” nevezte a közös listát... (Megjegyzem én is így gondoltam.)

Ma pedig ultimátumot adtak nekünk... A zuglói polgármesteri székért cserébe van csak közös lista?! Miért nem beszél Karácsony Gergely őszintén velünk? Lenéz minket? Ő követeli leghangosabban az előválasztást Budapesten, KIVÉVE ha a SAJÁT polgármesteri székéről van szó, mert akkor azt neki, előre garantálnunk kell...

És ezt ráadásul utólag, a médián keresztül üzeni meg nekünk legfőbb szövetségesünk, a Párbeszéd? Egy párt, amelynek nélkülünk nem lenne frakciója, támogatottsága pedig elmarad a Kétfarkú Kutya Pártétól, a Momentumétól... A DK-ról nem is beszélve. Ilyen “őszinte és erős” együttműködő partnerrel a hátunk mögött a Fidesz halálra van ítélve az uniós és az önkormányzati választásokon is, az tuti.... Éljen a párbeszéd, éljen a szövetség!”

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink