Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-11-12 13:32:00

Itt van, mikor jöhet az első hó

A heti előrejelzés szerint a hét végén már hűvös időre számíthatunk. Az Országos Meteorológiai Szolgálat adatai szerint éjjel már fagyhat, ez hozhatja meg az első igazi hózáporokat.

A mostani adatok szerint kedden a köd feloszlása után változóan felhős idő várható néhány órás napsütéssel. Északon helyenként kialakulhat záporeső. A leghidegebb órákban általában mínusz 1 és plusz 8 fok között alakul a hőmérséklet, de a szelesebb dunántúli tájakon 9-11 fok is lehet.

Napközben 13-20 fokig melegszik a levegő. Szerdán napos idő valószínű. Néhol, legnagyobb eséllyel a Tisza vonalában az Alföld északi felén előfordulhat kisebb záporeső. A legalacsonyabb hőmérséklet 2-9, a legmagasabb hőmérséklet 12-17 fok között valószínű.

Ha a hét végét nézzük, akkor pénteken is napos időre számíthatunk, bár néhol csak lassan, a déli órákra tisztul ki az idő. Csapadék nem várható. A minimum-hőmérséklet mínusz 3 és plusz 4, a maximum-hőmérséklet 8-13 fok között valószínű. Szombaton sem valószínű csapadék. A ködfoltok megszűnése után nagyrészt napos idő várható. A leghidegebb órákban mínusz 3 és plusz 3 fok között, napközben 8-13 fok között alakul a hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján most azt írhatjuk, hogy vasárnap már helyenként zápor, hózápor is kialakulhat. A szél többfelé megerősödik, a Dunántúlon és az Észak-Alföldön viharossá fokozódik. A legalacsonyabb hőmérséklet -2 és plusz 6, a legmagasabb hőmérséklet 6-11 fok között valószínű.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink