Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-10-28 08:30:00

Hihetetlen történet: Egerlövőn még a temető kerítését is ellopták

Ellopták a temető kerítését Egerlövőn. Az építményt nemrég újíttatták fel, több mint másfél millió forintért. Nem volt lehegesztve, csak csavarokkal rögzítették.A lelkész azt mondja: eszükbe sem jutott, hogy valaki szemet vet a kerítésre.

Az egerlövői lelkész szerint azért nem hegesztették a kerítéselemeket az oszlopokhoz, mert eszükbe sem jutott, hogy azt bárki ellophatja onnan. Azt mondja, még nem tudják, hogy kik a tolvajok, de vannak már információik.

Gordos Attila lelkipásztor híradónknak azt mondta: „Ezt a kerítést viszonylag könnyen el lehet vinni, hiszen csavaros kötéssel rögzítettük. 12 óra magasságában jött egy személyautó aztán egy nagyobb teherautó. A személyautóból kiszálltak, valószínűleg valamilyen eszközzel - akkumulátoros vagy egyéb eszközzel – lecsavarozták a kerítés táblákat, illetve a csavarokat kiszedték. Aztán kiállt a teherautó is, feldobálták és utána távoztak a helyszínről.”

A temetőbe a közelgő mindenszentek és halottak napja miatt már most is sokan érkeztek. Értetlenül nézték a tolvajok után maradt torzót. Már csak az oszlopok állnak, a köztük levő elemek hiányoznak.

A kerítést jórészt adakozásból építették. Tavaly lett kész, most meg nagyon gyorsan ellopták a több mint másfél millió forintnyi kerítés elemeket. A helyiek abban bíznak, hogy a tolvajok nem tudják eladni zsákmányukat és mihamarabb elfogják őket a rendőrök.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink