Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-10-26 21:36:00

Döbbenetes dolgot helyezett kilátásba Gyurcsány

"Ebben az országban diktatúra lett" - hangoztatta a Demokratikus Koalíció elnöke az Ellenállás elnevezésű tüntetéssorozat pécsi állomásán, pénteken.

Döbbenetes dolgot helyezett kilátásba Gyurcsány

Gyurcsány Ferenc a Jókai téren mintegy kétszázötven szimpatizánsa előtt rendezett eseményen úgy fogalmazott: "ha van bennünk elég bátorság kimondani, hogy ez egy diktatúra, akkor meg kell érteni, hogy diktatúrákat nem a parlamentben szoktak megdönteni".   

A DK elnöke ugyanakkor hangsúlyozta, hogy "irtózik és fél" mindentől, amikor nem a szervezett demokratikus népakarat hozza a változást, hanem a "sokak épségét veszélyeztető tömeg". Megőrizni az ország minimális nyugalmát azok dolga is, akik szemben állnak a rendszerrel - figyelmeztetett.   

A Közép-Európai Egyetemről (CEU) szólva azt mondta: Magyarország legjobb egyeteme "az ország urainak packázása" miatt Bécsbe költözik. Egyúttal óva intette a kormányt "a túlzott magabiztosságtól", mert "ha valaki ujjat húz a magyar ifjúsággal, az egyetemistákkal, akkor tízszer is meg kell gondolnia, hogy mi lesz ennek a következménye".   

Úgy folytatta:

"ha ez a rendszer nem lesz elég bölcs és belátó (.), szembetalálkozhat egy olyan népakarattal, amely elindítja az ellenállásnak azt a hullámát, amely reményeink szerint elsöpri őket".

Egyúttal azt is hangsúlyozta, hogy nem egyik vagy másik pártnak kell megszervezni az Orbán Viktorral szemben álló világot.   

Vélekedése szerint, ha a magyar nép nem segít megszabadulni "ettől az átoktól", akkor "rá fog itt menni erre minden", majd hallgatóságát megszólítva azt kérte: szervezzék meg a demokratikus népakaratot és küldjék el ezt a rendszert oda, ahova való, "a pokolba, különben mi jutunk oda". "Vagy ők, vagy mi" - jelentette ki Gyurcsány Ferenc.    A DK elnöke beszédében szólt a hajléktalanságról, a politikai tisztesség és "valódi köztársaság", illetve a független igazságszolgáltatás fontosságáról is. Utóbbiról kijelentette: úgy gondolja, hogy nem neki kell majd ítélkeznie a kormány felett, "mert az nekik sem, és az országnak sem lenne jó".   

Gyurcsány Ferenc a májusi európai parlamenti választásokkal kapcsolatban utalt arra, hogy továbbra sem támogatja a határon túli magyarok magyarországi szavazati jogát. "Magyarország ügyeit az itt élőknek kell eldönteniük és nem másnak" - jelentette ki.    

Szavai szerint "valamirevaló" politikus nem találkozik Orbán Viktorral, mert "vele egy klubban lenni szégyen". Hozzátette, "ennek a levét mi isszuk meg, mert akinek nincs barátja, társa, szövetségese, az semmire nem megy Európában".  

Bogdán László, Cserdi független polgármestere felszólalásában jelezte, hogy nem településvezetőként, hanem cigány emberként állt pulpitusra, majd a barátság és a tisztelet erősítésének, illetve a példamutatásnak a fontosságát hangsúlyozta többek között a mélyszegénységben élőkről és a hajléktalanságról szólva.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink