Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-10-19 15:46:00

Eső, erős szél - durván megváltozik az időjárás

Szombaton még lehet néhány órás napsütés, vasárnap inkább a felhőké és az esőé lesz a főszerep. Hétfőn már hűvösebb időre számíthatunk.

Szombaton általában felhős égképre és néhány órás napsütésre számíthatunk, több napos óra a dunántúli megyékben lehet. Napközben számottevő csapadék nem lesz, de estétől az északi, északkeleti megyékben gyenge eső, zápor már előfordulhat. Az északi, északnyugati szelet többfelé kísérhetik élénk széllökések, sőt a Bakonyban és a Zemplénben meg is erősödhet a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 10 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 fok közelében valószínű – írja a Kiderül.

Vasárnap nyugaton változóan, keleten többnyire erősen felhős lesz az ég, keleten szórványosan, másutt helyenként kisebb eső, zápor lehet. Az északi szél nagy területen megerősödik, amely néhol hordhatja a port látásromlást okozva. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között várható.

Hétfőn napos időre számíthatunk délen több, másutt kevesebb gomolyfelhővel. Eleinte délen néhol kisebb eső még lehet, majd csapadék nem valószínű. Az északi, északkeleti szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között várható.

Kedden északnyugat felől gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, szórványosan várható eső, zápor. A nyugati, északnyugati szelet az északi országrészben erős, néhol viharos lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között valószínű.

atv.hu/Kiderül

További belföldi híreink