Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-10-18 15:10:00

Kisberk: feketepénzek mozogtak a Jobbik-médiában

A Jobbik-közeli N1TV volt főszerkesztője szerint feketepénzeket folyatott át saját médiumán a Jobbik. Kisberk Szabolcs erről az Echo TV Informátor című műsorában beszélt.

Kisberk: feketepénzek mozogtak a Jobbik-médiában

Bár a volt főszerkesztő szerint „köztudott volt a Jobbikban, hogy többen zacskóban viszik el a pénzt”, náluk nem ilyen rendszer működött. „Igazából mi rá voltunk kényszerítve arra, hogy jelentős készpénzforgalom legyen, aminek az eredetéről nem adtak számot, de azért nagyjából mindenki sejtette, hogy honnan van az a készpénz” – mondta a Jobbik tévéjének volt főszerkesztője.

Kisberk szerint az elmúlt egy évben több millió forint feketepénz érkezett a médiumhoz a Jobbik pártalapítványán keresztül, a csatorna ugyanis a Kiegyensúlyozott Médiáért Alapítvány tulajdona.

„Nekem a közvetlen főnököm az alapítvány vezetője volt, de mindenki tudta, hogy az a pénz, amit ő ad, vagy ő oszt ki, az nem tőle van, hanem a Jobbik vezetésétől, egészen pontosan Szabó Gábortól” – mondta Kisberk Szabolcs a kormánypárti tévének. A volt főszerkesztő szerint a párton belül „köztudott”, hogy pénzügyekkel egyedül Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója foglalkozik, jóváhagyása vagy engedélye nélkül semmilyen gazdasági döntést nem lehet meghozni. Korábban állítólagos jobbikos feketepénzekről a párt volt szekszárdi elnöke is.

Szabó Balázs elismerte, hogy a regionális vezetők irányításával postán kellett befizetniük ismeretlen eredetű pénzeket a Jobbik számlájára, mintha azok mikroadományok lettek volna.

Szabó Balázs ezzel kapcsolatban a múlt héten a Heteknek elmondta: ő maga 350 ezer forintot fizetett be ennek a rendszernek a keretei között a postán. Hozzátette: ő a Jobbik akkori vezetésében 100 százalékig megbízott, így sosem kérdezett rá, hogy honnan származik a kezén átment pénz. Szabó Balázs a HírTV-nek azt is kijelentette, hogy a legfőbb ügyészhez fordul a szerinte a Jobbikban megtörtént pénzmozgások ügyében.

Nem ő lesz azonban az egyetlen, aki jogi útra tereli az ügyet: a Jobbik már a múlt héten közölte, hogy  perelni készül Szabó Balázst több állítása miatt. Jobbikos forrásból ugyanakkor úgy értesültünk, hogy a párt nemcsak Szabó Balázs készpénz-mozgásokkal kapcsolatos kijelentései, de azon állítása miatt is perelni fog, amely szerint a szekszárdi Jobbik-szervezet október 3-án maga oszlatta volna fel magát.

A volt N1TV-főszerkesztő állításaival kapcsolatban az atv.hu megkereste a Jobbik kommunikációs igazgatóját. Amint Mirkóczki Ádám válaszol megkeresésünkre, frissítjük a cikket.

atv.hu

További belföldi híreink