Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-10-12 17:44:00

Megszólalt Székely László: nem szeretne külföldre menni

Exkluzív nyilatkozatot adott Híradónak Székely László egyik sürgős műtétre váró betege, aki kétségbeesve mesélte, hogy továbbra sem tudja, mikor műtik, vagy megműtik-e egyáltalán. Az elbocsátott szívsebész is megszólalt Híradónknak, szerinte ijesztő korábbi páciense helyzete. Megerősítette, hogy újra műteni szeretne, méghozzá itthon, mert nem akarja a szaktudását külföldre vinni, de ez nem rajta múlik. Azt azonban nem szeretné, ha az ő ügyéből bármelyik politikai párt tőkét próbálna kovácsolni.

„Én lennék a három közül az egyik beteg, aki vártunk volna Székely doktorra”- mondta Székely László páciense, aki kérte, hogy arcát ne mutassuk. „Pont a két nappal előtte, mielőtt a műtétemre került volna sor, akkor történt a kirúgása”- mondta a történtekről a beteg, akinek azóta semmilyen információja nincs a műtétjével kapcsolatosan.

„Egyre veszélyesebb a tágulat, jó lenne vagy jó lett volna minél hamarább ezt a beavatkozást elvégezni, illetve legalább azt tudni, hogy mikor kerülök sorra. Idegőrlő ez a három hét, lassan az ember idegrendszerét teljesen felőrli, hogy semmit nem tud. Mással nem szeretném megműttetni magam, hisz ezt a speciális műtétsorozatot ő és csak ő tudná elvégezni”- magyarázta a páciens Híradónknak.

Székely László szerint ijesztő korábbi betegének helyzete, különösen tudva, hogy mi történt egyik társukkal. "A legrosszabb azoknak a helyzete, akik ilyen fajta érprotézisre várnak, tudván azt, hogy mi történt egy társukkal, aki várt erre a műtétre. Biztos, hogy katasztrofális élmény lehet megélni azt, hogy ők nem tudják, hogy lesz-e, ki csinálja, mikor csinálja, vagy valaki, aki kitalálja, hogy ez a megoldás nem is igazán jó, majd kitalálnak egy másik megoldást, amiről még nem is tudja, hogy micsoda és azt sem, hogy ő vajon alkalmas rá"- magyarázta az orvos.

A szívsebész sérelmezte Híradónknak, hogy nem kérdezték meg a vizsgálat során. Mint ismert, a Nemzeti Népegészségügyi Központ folytat vizsgálatot a meghalt beteg ügyében, melyről annyi már kiderült, hogy a GOKI hibázott. Az országos tisztifőorvos, Kovács Attila néhány napja az ATV Egyenes beszédben elmondta, mindig intézményeket vizsgálnak, nem alkalmazottakat, ezért nem kérdezték meg az ügyben Székely Lászlót. Hozzátette azt is: a kórházakban elérhető dokumentációkból és az intézményvezető nyilatkozatából dolgoznak ilyenkor, a panaszos felet sem szokták meghallgatni.

Kásler Miklós felkérte továbbá Kollár Lajos érsebészt is egy szakmai vizsgálatra. Ő azt mondja, kiváló sebésznek tartja Székely Lászlót - azonban nincs összefüggés a szívsebész felfüggesztése és páciensének halála között. Székely László azonban biztos benne, hogy az elhunyt beteg életét befolyásolta, hogy az utolsó pillanatban nem tudta, mi lesz vele.

Közben a Bajcsy-Zsilinszky Kórház Kardiológiai Osztályvezetője Facebookon állt ki Székely mellett. Azt írja, több száz közös eset után "egy tisztességes, a betegek érdekét szem előtt tartó, kitűnően felkészült kollégát ismert meg benne."

Kérdeztük a kardiológiai intézetet, hogy mi várható a beteg ügyében, erre azt a választ kaptuk, hogy nem nyilatkoznak, amíg nincs meg a Nemzeti Népegészségügyi Központ által indított vizsgálatok eredménye.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink