Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-10-11 21:09:00

Puzsér: nem vagyok porszívóügynök!

Budapesti vagyok, ez a szülővárosom, itt tervezek megöregedni és meghalni. Az ember igényes az otthonára, és ez a város az otthonom. Ezzel indokolta az ATV Egyenes beszéd című műsorában Puzsér Róbert, hogy elindul a jövő évi főpolgármester-választáson.

Puzsér: nem vagyok porszívóügynök!
Fotó: Instagram / az_ember

Puzsér elmondása szerint azt látja, ma nincs koncepció ennek a városnak a működtetésére. Mint elmondta: már annak is örülne, ha bármilyen, akár neki nem tetsző víziót látna a jelenlegi főpolgármester tevékenységében. Úgy látja azonban, hogy Tarlós István elégedett a ma létező, ahogy fogalmazott, vasbeton-Budapesttel.

Puzsér Róbert azt is kijelentette: bárkivel kész összefogni, aki a sétáló Budapest tervével kapcsolatos programját támogatja. Arra a kérdésre, hogy a Budapest belvárosának autómentesítésén alapuló sétáló Budapest programhoz hogyan nyerné meg a külső kerületekben élő fővárosiakat, Puzsér elmondta: szerinte minden egyes kerület megérdemel egy saját, belső, összefüggően besétálható zöld és autómentes belvárost.

Puzsér elmondta: adott esetben, főpolgármesterré választása esetén „nem a hogyanért, hanem a mi-ért felelne”. Szerinte a következő fél év arról fog szólni, hogy a program részleteit kidolgozzák a stábjával. Arra a kérdésre, hogy kik tartoznak a stábjához és őket ki fizeti, Puzsér azt mondta: nem fogja elárulni munkatársai nevét, rájuk bízza, hogy mikor állnak a nyilvánosság elé.  Pénzről pedig még nem volt szó köztük – tette hozzá.

Arra a kérdésre kampányára milyen forrásból lesz pénz, Puzsér Róbert azt válaszolta: gondolkodnak a közösségi finanszírozáson, de, mint mondta, szigorú feltételekkel.

Valószínűsítette, hogy 100 ezer forintnál nagyobb összegű adományt nem fogadnak el senkitől. Arra a kérdésre, hogy az LMP országgyűlési képviselőjétől, Ungár Pétertől sem fogad-e el 100 ezer forintnál többet, Puzsér Róbert azt válaszolta, hogy nem áll szándékában tőle sem 100 ezer forintnál nagyobb adományt elfogadni.

A pártokhoz fűződő viszonyáról elmondta: ő nem porszívóügynök, nem akarja eladni a programját a pártoknak.

Arra a kérdésre, hogy indulásáról és programjáról egyeztetett-e Ungárral, Puzsér azt válaszolta: beszélgettek az LMP képviselőjével és az volt az érzése, hogy Ungár Péternek imponál a sétáló Budapest víziója. Arra a kérdésre viszont, hogy ez azt is jelenti-e, hogy ez azt is jelenti-e, hogy az LMP támogatja az indulását, Puzsér azt felelte: Ungár nem tudja megígérni neki az LMP támogatását, hiszen „Ungár Péter nem az LMP”. Szerinte az a kérdés, hogy az egykor zöldpártként induló LMP magára ismer-e a sétáló Budapest víziójában. Hozzátette: ha az LMP úgy érzi, hogy a budapestieknek még nincs elég rákleletük, akkor döntsön nyugodtan úgy, hogy nem támogatja a sétáló Budapest koncepcióját.

Puzsér Róbert az előválasztás ötletét az évtized viccének nevezte, amit a baloldali politikusok arra használnak, hogy őt revolverezzék vele, miközben közel 30 éve egyetlen előválasztást nem tudtak megrendezni. „Engem nem castingoljanak azok, akik összehegesztették ezt a kétharmadot” – üzent a baloldali pártoknak Puzsér Róbert.

A főpolgármester-jelölt feltette a kérdést, hogy „miért kéne nekem meggyőznöm a szavazókat? Arról kéne őket meggyőznöm, hogy éljenek 3 évvel tovább?”

Puzsér Róbert szerint abban a hipotetikus esetben, ha megválasztanák főpolgármesternek, akkor ez azt is jelentené, hogy a budapestiek a sétáló Budapest programra szavaznának. a kormánynak, a kerületeknek, a közgyűlésnek kutya kötelessége lenne segíteni a program megvalósulását.

Nincs szükségem komoly kampányra, nem szeretnék versenyre kelni a színes-szagos politikai hazugságokkal – mondta saját majdani kampányáról Puzsér Róbert, aki szerint ha lesz óriásplakátja, azon fehér alapon fekete betűkkel szeretne kommunikálni.

A teljes beszélgetést itt nézheti meg:

 

További belföldi híreink