Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-10-04 15:34:00

Eric, az angolna: „ma már leúszom 1 percen belül a 100 métert”

A sydney-i olimpia egyik hőséről úgy tűnt, belefullad a vízbe, mivel azt sem tudta, hogy száz métert kell úsznia, 50-re készült csak. Eric Moussambani az ATV-ben járt.

Eric, az angolna: „ma már leúszom 1 percen belül a 100 métert”

Az ATV Start műsorának vendége volt csütörtök reggel Eric Moussambani, egyenlítői-guineai úszó, aki rendkívül népszerű lett Magyarországon, amikor 2000-ben Sydney-ben, az olimpián 100m-es gyorsúszásban alig bírta végigúszni a távot, az ideje pedig 1,52,72 perc lett. Knézy Jenő sportriporterünk legendás kommentje után, aki azon aggódott, nehogy belefulladjon a medencébe, szinte csak "Eric, az angolna" néven ismerjük.

A sportoló elmondta, nem is tudott arról, miért lett ennyire népszerű. Másodszor jár Magyarországon, tudtuk meg, és hétvégén az úszó Világkupán az Arénában fog úszni, Budapesten. Beszélt arról, hogy az olimpiai szereplése után hazájában úszómedencéket kezdtek építeni gyerekeknek. Az emberek megszerették, mert őszintén elmondta, hogy azelőtt nem is tudott úszni, és azt hitte, hogy az olimpián 50 m-t kell úsznia. Akkor, ott tudta meg, hogy 100 m-en kell indulnia.


 

„Mindent megtettem, hogy végigússzam a távot, és büszke legyen rám a hazám, és én is magamra” - jelentette ki. Ma már a sok edzésnek köszönhetően 1 perc alatt leússza a 100 m-t, tette hozzá.


 
Egyenlítői-Guineában ő az olimpiai csapat úszószövetségének kapitánya, közölte, és azt szeretné, ha az úszás is olyan fontos lenne, mint a labdarúgás, amely elsőszámú sport hazájában.  Említette, hogy azon az olimpián nem is tudta, hogy az ő úszóideje mennyivel gyengébb, mint a többi versenyzőé. Mint tudjuk, az első helyezett 48 mp idővel nyerte meg a távot.
 
Az olimpia óta hazájában elindult egy lelkesedés, folytatta, a versenyszellem jelen van. Bár az olimpia egy verseny, de nem csak a nyerésről szól, hanem a részvétel is nagyon fontos, jelentette ki. Ma is őrzi azt a szemüveget és az úszónadrágot, amit Sydney-ben viselt, tudtuk meg.

Megérkezett Budapestre Eric, az angolna

 atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink