Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-10-01 06:27:00

Csak találgatni lehet, miért fejezte be Kemény Dénes

Kemény Dénes befejezte. Hat év után vasárnap hivatalosan is lemondott a Magyar Vízilabda Szövetség elnöki posztjáról. Összesen 22 éven át volt a magyar vízilabda-világ kulcsszereplője. Helyébe Vári Attila, kétszeres olimpiai bajnok lép. Kemény Dénes azt nem árulja el, pontosan miért mondott le, az mindenesetre biztos, hogy mostantól legalább három hónapig pihenni fog.


„Eredményes elnökválasztást kívánok és további fantasztikus sikereket a magyar vízilabdának. Szervusztok.”

Vasárnap megköszönte az elmúlt 22 év élményeit és elköszönt a sportágtól Kemény Dénes. A Magyar Vízilabda Szövetség élén hat évet töltött, október elsejétől Vári Attila veszi át a helyét.

Kemény Dénes 1997-ben lett a férfi vízilabda válogatott szövetségi kapitánya. Innentől kezdve pedig óriási sikerszéria kezdődött a sportág életében.

A válogatottal 2000-ben, Sydney-ben nyerték az első olimpiai aranyat. A döntőben 13-6-ra nyertek az oroszok ellen. 2004-ben, Athénban már Szerbia és Montenegrót győzték le. És zsinórban harmadszor is felállhattak az olimpiai dobogó tetejére - 2008-ban Pekingben, itt készült az a felejthetetlen fotó is ahol a pólósok berántják örömükben a vízbe az edzőjüket.

Kemény Dénest háromszor választották az év edzőjének, és megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend közép- és nagykeresztjét is, valamint Budapest díszpolgárává választották.

„Amikor elkezd egy gyerek vízilabdázni, akkor a sportnak a belsejében van. Utána, amikor 30 évvel később abbahagyja az aktív játékot és edzősködik, akkor is a belsejében van. Akkor amikor elnök lettem, egy egészen másfajta feladatsor szakadt rám” - fogalmazott Kemény Dénes.

2012-ben lett a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, azóta pedig egy napot sem tudott pihenni: még a szabadságai alatt is nagyjából másfél óránként vízilabdával kapcsolatos döntéseket kellett hoznia - mondta az edzőklasszis. Hogy pontosan miért is döntött a lemondás mellett, arról nem mondott többet. „Ez mind-mind csak különböző érvek-ellenérvek harcát generálja, ami abszolút indokolatlan és fölösleges” - fogalmazott.

A vízilabdát mint sportot abszolút jellemfejlesztőnek tartja, aminek a magánéletre is pozitív hatásai vannak, mivel a legformálhatóbb időszakban tanít meg csapatban működni. Bár az ő életében ez a fejezet most lezárult.


„Előre kell nézni, ha az ember nosztalgiázgat, akkor az a vég, mert akkor nem a következő feladataira koncentrál. Én nekem most a következő feladatom az, hogy ezt a 22 évet a következő 3 hónapban kipihenjem. Ha ezt a feladatot teljesítettem, akkor januártól majd elkezdek valamit komolyabban csinálni” - mondta a jövőről.

Hogy ez pontosan mi is lesz, az még - ahogy fogalmaz - a jövő titka, mert még ő maga sem tudja. Abban viszont biztos, hogy a sportágnak nyugalomra van szüksége. Különösen most, amikor a két erőszakkal megvádolt vízilabdázó ügye is lóg a levegőben - tette hozzá. Kemény Dénes szerint egyébként az ügy légből kapott, viszont óriási károkat okoz.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink