Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-09-26 13:00:00

Két héten belül vallomást tehet a soroksári gyilkossággal vádolt férfi

Ügyvédje az ATV Híradónak nyilatkozva elmondta: a vallomásáról elsősorban a szakértői vélemények alapján döntenek, és a lehetséges eljárási hibákat is számba veszik.

Két héten belül vallomást tehet a soroksári gyilkossággal vádolt férfi
Két héten belül vallomást tehet a soroksári gyilkossággal megvádolt férfi – ezt védőügyvédje mondta az ATV Híradónak.


Lichy József jövő hét elején kapja meg az iratokat a nyomozóhatóságoktól, és ennek függvényében döntik el R. Szilveszterrel, hogy tesz-e és, ha igen milyen formában vallomást. Lichy József Híradónknak azt nyilatkozta, hogy védence vallomásáról elsősorban a szakértői vélemények alapján döntenek, illetve a lehetséges eljárási hibákat is számba veszik.

Ahogy arról a Blikk mai cikke alapján portálunk is beszámolt: amennyiben nem csal R. Szilveszter emlékezete, és igazat mond, akkor már jó ideje a rendszerben kell lennie a DNS-ének, miközben csak most, öt évvel Kardosné Gyurik Krisztina megölése után mutatták ki a vizsgálatok az egyezést a holttesten lévő anyagmaradványok és a gyilkossággal gyanúsított férfi mintája között.

"A minap tudtam beszélni védencemmel a tököli rabkórházban. Direkt rákérdeztem tőle, hogy mikor vettek tőle mintát. Azt állítja, hogy erre már régen sor került, pár éve történt a vizsgálat egy nyári napon a sopronkőhidai börtönben" – mondta a Blikknek Lichy József.

Mint ismert, 2013. szeptember 25-én soroksári otthonából futni ment Kardosné Gyurik Krisztina. Az édesanyát házától pár kilométerre egy fás-bokros területen ragadta el kocogás közben gyilkosa, aki brutális kegyetlenséggel megbecstelenítette, majd megfojtotta áldozatát.

A bűncselekmény elkövetőjét öt évig hiába kereste a rendőrség, áttörés idén szeptemberben történt, amikor a laboratóriumi vizsgálatok egyezést mutattak R. Szilveszter DNS-mintája és a holttesten rögzített biológiai anyagmaradványok között.

A férfit meggyanúsították a gyilkossággal, ő azonban tagadja azt. Annyit szóban elismert, hogy az adott időben a helyszínen járt. Elmondása szerint arra lett figyelmes, hogy egy férfi bántalmaz egy nőt, ezért odament és az erőszakoskodót megütötte, majd biciklivel távozott.

További részletek az ATV Híradóiban.

atv.hu

További belföldi híreink