Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-09-24 06:20:00

Áldatlan állapotok Nagytétényen - mindenki hárít

Húsz perc helyett másfél óra. Ennyit nő a menetidő azoknak a nagytétényieknek, akik a Kelenföld-Százhalombatta vasútvonal felújítása miatt buszra kell, hogy szálljanak. Kevés a pótlóbusz és hatalmas dugók vannak a Nagytétény-Diósdi vasúti átjárónál. A terület országgyűlési képviselője a minisztériumtól vár válaszokat.

Kosz, zaj és átláthatatlan közlekedési viszonyok jellemzik a Nagytétény-Diósdi vasútállomás környékét az ott lakók szerint. Az előbbi csak megkeseríti, utóbbi viszont el is lehetetleníti a környékbeliek életét.

Az egyik helyi arra panaszkodott az ATV Híradójának, hogy az újonnan kijelölt buszmegálló megközelítése sötétben kész életveszély – már ha egyáltalán van járat. Miközben Klára a menetrendet mutatja a stábnak, két autós is beleszaladt a lezárásba. De a felújítás alatt álló vasútvonal másik oldalán is sorra futnak az autósok a zsákutcába.

A terület szocialista országgyűlési képviselője azt mondja: vitathatatlanul ráfért a ráncfelvarrás a Kelenföld-Százhalombatta vasútvonalra, ám Molnár Gyula szerint a munkálatokat inkább a nyári szabadságok idejére kellett volna időzíteni.


„Mindenki mutogat a másikra, és senki nem érzi azt, hogy az ő dolga lenne tájékoztatni az embereket. Elképesztő állapotok vannak ott, mind az átszállással, mind pedig azokkal az autósokkal, akik ugye megpróbálják elkerülni az M0-ás egyéb lezárásait” - magyarázta Molnár.

Az ATV Híradója megkérdezte a vasúttársaságot, hogyan biztosítják a vonatpótló autóbuszok utasainak biztonságát és kényelmét, de a MÁV a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztőhöz irányított, ahonnan viszont nem kaptak választ. A buszjáratok felől a BKK-nál érdeklődtek, amely szintén továbbította kérdéseiket, mert szerintük a Volánbusz az illetékes. Tájékoztatást azonban a Volánbusztól sem kaptak.

Az MSZP korábbi elnöke levélben a Palkovics László vezette új minisztériumhoz fordult a Nagytétényi állapotok miatt.

atv.hu

További belföldi híreink