Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-09-22 19:49:00

Szél Bernadett szerint politikai öngyilkosságot követ el az LMP

Megalapozatlanok azok a hírek, amelyek arról szólnak, hogy az LMP távozni kényszerül a Zöldek pártcsaládjából - közölte a párt társelnöke az ATV kérdésére. Keresztes L. Lóránt kijelentette: az LMP az Európai Unió Zöldpártjának tagja és az is marad.

"Vitás kérdések ugyan vannak, ezekről hónapokkal ezelőtt Brüsszelben és a héten, Budapesten is tárgyaltunk" - mondta az LMP társelnöke. Keresztes L. Lóránt hozzátette: a migráció kapcsán vannak eltérő véleményeink, ezzel együtt az LMP a zöld pártcsalád tagja, és az is fog maradni.

Ugyanakkor a Sargentini jelentést az LMP társelnöke szerint a miniszterelnöknek is komolyan kellene venni, a kormány által beterjesztett határozati javaslatot is elutasítják, de az uniós elképzelésekkel nem mindenben értenek egyet.

Az LMP egy önálló határozati javaslatot is benyújt, ebben egy sor - a migrációval összefüggő - intézkedést szorgalmaznak. Az LMP szerint az Uniónak meg kell erősítenie a külső határait, de a bevándorlás politikának nemzeti hatáskörben kell maradnia.

Az európai zöldek kifogásolták azt is, hogy az LMP egyre jobban közeledik a Jobbikhoz.
Erre az együttműködésre - az eltérő ideológiától függetlenül - például az önkormányzati választásokon a párt társelnöke szerint szükség van.

A volt társelnök Szél Bernadett szerint a pártban vezethetőségi válság van, ami most történik az már politikai öngyilkosság. "A szavazók nem juhok vagy négylábú állatok, akiket terelgetünk az egyik akolból a másikba. Nagyon fontos, hogyha bármilyen változás van, a szövetségi politikában harmóniában legyen azokkal az emberekkel, akik számítanak ránk" - fogalmazott Szél.

A mostani társelnök Keresztes L. Lóránt szerint szerint a pártban nincs irányváltás, de változásra szükség van.

atv.hu

További belföldi híreink