Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-09-21 19:06:00

Videó: Megkezdődött az idei ARC kiállítás, itt nézheti meg

Mától meg lehet nézni az idei ARC kiállítás legjobb plakátjait - a helyszín végül az Örs vezér térhez közeli zöld terület lett. A kerület polgármestere, Karácsony Gergely szerint többszörös politikai ellenállás hátráltatta a kiállítást - a szervezők szinte már lemondtak róla. A zsűri ma ki is hirdette a győzteseket, de a látogatók még szavazhatnak, hogy ki kapja a közönség-díjat.

Sikerült végül elintézni, hogy idén is legyen ARC kiállítás. Ez már a tizennyolcadik, de a szokásos városligeti helyszínt nem engedélyezték - mert éppen felújítják.

Karácsony Gergely, Zugló polgármestere híradónknak elmondta: "Valójában a Városligetben nagyon sok helyre lehetne felállítani a kiállítást ezért szerintem ez egy politikai döntés volt"

Egy hónapja fölmerült, hogy Zuglóban, az Örs vezér útján levő zöld részen állítanák ki a plakátokat. Ez viszont egy lakóövezet, a területet körül családi házak vannak. Többek között erre hivatkozva augusztusban az önkormányzat illetékes bizottsága leszavazta a helyszínt. Második körben, a szabadságról visszatért képviselőkkel együtt viszont már elfogadták.

Karácsony hozzátette: „Szerintem a mindenkori hatalomnak bele kell néznie abba a tükörbe amit az ARC kiállítás jelent és az ARC kiállítás nem most indult el, ez a rendezvény ma lett nagykorú, hiszen 18. éve rendezik meg, ezalatt különböző kormányok jöttek mentek, az ARC akkor is volt, és akkor is arcátlan volt a mindenkori hatalommal szemben”

A szervezők nagyon elfáradtak az utóbbi napokban, de örülnek, hogy összejött a kiállítás - hiszen szinte már lemondtak róla.

Bakos Gábor, az ARC kiállítás alapítója elmondta az ATV Híradónak, hogy: „Volt három hetünk, hogy mindent megszervezzünk erre a helyszínre, mert az utolsó pillanatig, ugye a bizottság döntéséig nem tudtuk, hogy itt lesz, és volt F, Q változat is, hogy hova megyünk esetleg tovább”

Idén az „UNFAKE! - Vedd észre, leplezd le, mutasd meg! jeligére lehetett pályázni. A zsűri a kiállítás megnyitóján kihirdette a saját győzteseit, nekik Béky Patrik és Tóth Dániel műve tetszett legjobban.

Tóth Dániel az idei nyertes csapat egyik tagja úgy nyilatkozott: „Egy ilyen közös ötletelés során született talán abban a fázisban, amikor már kicsit megfáradtunk, ez egy ilyen kb poénkodás eredménye. Rájöttünk, hogy nem is annyira csak vicc, hanem szomorú valóság”

Az alkotópáros a Demagógia címet adta a plakátnak - amely egy klaviatúrát ábrázol, amiről szinte teljesen lekopott az S, O és az R betű.

Béky Patrik, a másik nyertes azt mondta: „Azt gondoltuk, hogy csomó Soros-os pályamű érkezik majd és plakát, hiszen adja magát a téma”

A plakátokat tehát idén az Örs vezér terétől nagyjából 300 méterre, az Örs vezér útján lehet megnézni október 7-ig - az alattuk levő QR kóddal pedig szavazni is lehet rájuk. A szervezők azt kérik, mindenki legyen tekintettel a környéken élőkre és maximum éjjel fél12-ig maradjanak.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink