Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-09-21 18:34:00

Mégsem veszik vissza Székely Lászlót

Bár egy pénteki sajtóhír alapján úgy tűnt, visszaveszik még a Kardiológiai Intézetbe a két napja kirúgott főorvost, ezt az Állami Egészségügyi Ellátó Központ ma délutáni közleménye cáfolni látszik. Székely László távozása után több műtét is elmaradt a kórházban. Lett volna ugyanis olyan beavatkozás, amit egyedül ő végez. A Híradónknak nyilatkozó beteggel is nem sokkal a műtéte előtt közölték, hogy más orvos végzi a beavatkozást.

Ibolya fél évet várt arra, hogy megműtsék a szívét az Országos Kardiológiai Intézetben. Az operáció előtt az altatóorvossal folytatott konzultáció során azonban kiderült, nem a korábban kijelölt szívsebész fogja műteni. „Hóna alatt volt a dosszié, akkor közli velem, hogy a műtőorvos más. Ha én akkor nem figyelek oda és lehet, hogy más nem lett volna olyan idegállapotban, akkor az észre se veszi, hogy kit mondanak műtőorvosának”- magyarázta a történteket a hölgy, aki végül inkább hazament, mert míg Székely doktor egyedülálló módszerével csak néhány kisebb vágás lett volna a beavatkozás, a másik orvos a mellkasának felnyitásával végezte volna el az operációt.

Több műtét is elmaradt a kórházban, ugyanis az orvossal szerda reggel közölték, hogy elbocsátják egy fél évvel ezelőtti szívbillentyű műtét miatt. A betegnek mellimplantátuma volt, ami korábban megsérült. A szívbillentyű beavatkozás elvégzése után Székely doktor egy privát plasztikai sebészt hívott, aki új implantátumot ültetett be a páciensnek azért, hogy ne kelljen később még egy kockázatos operáción átmennie.

A kórház igazgatója szerint viszont Székely László súlyos jogi és etikai vétséget követett el azzal, hogy tudatosan összekeverte a betegutakat. Az államilag finanszírozott szívműtét és a privát plasztikai műtét egyidejű elvégzése ugyanis nem engedélyezett.

A történtek miatt zajlott egyeztetés a kórház vezetése és a beteg között, ezekre azonban úgy tudjuk, Székely Lászlót nem hívták meg. A Kardiológiai Intézet volt igazgatója azt mondja, csak részletes vizsgálat után lehet egy ilyen döntést meghozni.

„Egy ilyen fokú, a legsúlyosabb fegyelmi büntetést mindenképpen meg kell, hogy előzzön egy részletes szakmai elemzés, aminek jogi, etikai, szakmai oldalát meg kell nézni és mindezek ismeretében kell meghozni felelősen ezt a döntést”- vélekedett Ofner Péter.

A Pesti Srácok közlése szerint ugyan a kórház igazgatója végül megegyezett az elbocsátott szívsebésszel, ezt az Állami Egészségügyi Ellátó Központ közleménye cáfolni látszik. Ők azt írták péntek délután, hogy „a felröppent hírekkel ellentétben a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet fenntartja munkajogi intézkedését dr. Székely László főorvos úrral szemben”.

atv.hu

További belföldi híreink