Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-09-20 05:10:00

3 éve újították fel, máris veszélyessé vált Pécsen a klinika burkolata

Alig három évvel a felújítása után veszélyessé vált a pécsi egyetem Janus Pannonius Klinikájának burkolata. Értesüléseink szerint a lapok egy része meglazult, a burkolat darabjai bármikor lezuhanhatnak. Az épület körül állványoztak, de mint az egyetem válaszából kiderült, csak lefedték a veszélyes járdákat. A javítást pedig alpintechnikával végzik el a szakemberek.

Három éve újították fel, mégis életveszélyes a pécsi klinika épülete

 

Ha ezek a burkolólapok több emelet magasságból ráesnek valakire, akár végzetes sérüléseket is okozhatnak. Ahogy a felvételeken látszik, a járda egy részét befedték, illetve a gyalogosok által használt részt lezárták. Akit megkérdeztünk, azt mondta, hogy 2-3 évvel a felújítás után ezeknek a lapoknak nem lenne szabad leválniuk a falról.

Az Együtt volt alelnöke, aki egy közeli település főépítésze is, azt mondta, hogy a magyar építőiparban egyre több hiányosságot tapasztalnak a kivitelezők munkájában. „A probléma az az, nem ebben a konkrét esetben, hanem úgy általában, hogy hiányoznak a szakemberek és ma már inkább a táskás emberek és a közbeszerzési szakértők számítanak, mintsem az, hogy ki milyen minőségben tud dolgozni. Hiába vannak az árak hihetetlenül felpumpálva, ez a minőségben nem látszik. Én azt gondolom, mindenféle gyanúsítgatás nélkül, hogy ebben az esetben is ezt láthatjuk”- vélekedett Berkecz Balázs

Természetesen kerestük az egyetemet is, ahonnan azt a választ kaptuk, hogy az épületet nem állványozták körbe, csak alpintechnikával dolgoznak a szakemberek, akik jelenleg garanciális munkában végzik az épületdiagnosztikai vizsgálatokat.

atv.hu

További belföldi híreink