Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-09-15 19:04:00

Megnevezték az erőszakkal gyanúsított vízilabdásokat

A Tv2 Tények szombat esti kiadása megnevezte a két vízilabdázót, akiket megvádoltak egy 11 éves kislány megerőszakolásával.

Az erőszakkal a hírműsor szerint K. Zoltánt és P. Zsoltot gyanúsította meg a kislány.

Korábban beszámoltunk róla, hogy két ismert magyar sztársportolót azzal gyanúsítanak, hogy hónapokon át, többször megerőszakoltak egy 11 éves kislányt. Az érintett ma már 13 éves, aki levelet írt családja egyik ismerősének, amelyben mindent részletesen leírt.

Jóval többről volt szó, mint zaklatásról - az áldozat ügyvédje Híradónknak úgy fogalmazott, itt közösülésről volt szó a szó legszorosabb értelmében.

Gerencsér András azt mondta: "11 éves korában kezdődött, több hónapon keresztül tartott, aztán nyilván nem úgy fejeződött be, hogy a két illető ezt abbahagyta, hanem tulajdonképpen a kislány okán ért véget." Abbahagyta a sportot, így lett vége az erőszaknak, de ezután sokáig nem beszélt a történtekről, majd a család egyik ismerősének írta le zaklatói nevét, és azt, hogy mi történt.

Az ügyvéd hozzátette: "nyilván ettől a két embertől volt egy félelme is, ami finoman szólva nem is volt alaptalan. Most nem fizikális fenyegetettségről beszélünk, hanem pszichikairól."

A kislányt lelkileg zsarolták, riporterünk kérdésére, hogy hogyan, vagy mivel, az ügyvéd annyit mondott: "Ez is legyen a jövő hétnek a mondandója. Most zajlik egy nyomozás. Az üdvözítő, hogy nagyon-nagyon gyorsan zajlik."

Gerencsér András híradónknak elmondta: a lánynak jövő héten orvosi vizsgálata lesz. A sajtóban már felmerült neveket az ügyvéd híradónknak sem megerősíteni, sem megcáfolni nem akarta.

A Vízilabda Szövetség jelenlegi elnöke, aki a válogatott volt szövetségi kapitánya, azt mondta: nem tartja elképzelhetőnek egyetlen volt játékosáról sem, hogy ilyen ügybe keveredjen.

Kemény Dénes hozzátette: "Az, hogy őrájuk gondol a média, az a kiszűrődött információk alapján indokolt, de ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy maga a vád az akár hihető, akár bizonyítható. Én nem vagyok ebben szakember, a szövetség semmilyen hivatalos értesítést semmilyen hatóságtól ebben az ügyben nem kapott. Én arra tudok hagyatkozni, hogy 16 évig kapitányként sok játékost irányítottam edzéseken, mérkőzéseken, világversenyeken, olimpiákon, és én egyetlenegy játékosnál sem érzékeltem olyan személyiségjegyeket, hogy egyáltalán a közelébe kerülhessenek ilyen típusú cselekménynek."

A pszichológus szerint az ilyen esetekben mindig pedofiliáról van szó. Fridvalszki Nóra azt is elmondta: "Általában szorongó, valamilyen módon befelé forduló személyiségjegyek, azok tudnak társulni hozzá, én láttam, hogy akár a saját nemi szerep, férfiasság megélésében valamilyen szintű elakadás, aminek persze lehetnek exratmitásai, lehet az egy nagyon szélsőséges - úgymond macsó - magatartástól elkezdve egy kisfiús, inkább feminim vonalvezetés. Ezek előfordulhatnak, előforuldhat, hogy pont az önértékelési zavar, ami a saját potenciállal függ össze."

A sajtóban az üggyel kapcsolatban említett két sportoló közül az egyiket elérte a Bors, nekik azt mondta: az ügyben tiszta a lelkiismerete.

Frissítés:

Vasárnap reggel a Kópé Uvse - Kósz Zoltán és Petőváry Zsolt klubja - Facebook-oldalán reagált a hírekre:

Kedves Barátaink! Szeretnénk megköszönni Mindnyájatoknak a bíztató szavakat, melyekkel elárasztottatok Zsoltot és engem! Nagy szükségünk van rátok ebben a remélhetőleg rövid időszakban, amíg az igazság kiderül! Az élet és a munka természetesen addig sem áll meg! Nemsokára kezdődnek a bajnokságok. Edzések, oktatások a szokott időben a szokott helyen! Szervusztok! Zsolt és Zoli

atv.hu

További belföldi híreink