Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-08-25 07:20:00

Az ATV stábját elkergették, a helyiek befőttes üvegbe szedik az injekciós tűket

Zombiként a földön fetrengő emberek szivárogtak Zuglóba és Kőbányára – erről meséltek helyiek a Heti Napló stábjának. Egy, a környékén lakó férfi azt mondja: volt olyan, hogy a játszótér homokozójában találták meg az injekciós tű egy darabját. A Heti Napló riportja.

Az ATV stábját elkergették, a helyiek befőttes üvegbe szedik az injekciós tűket

Egy évvel ezelőtt hatalmas port kavart a Heti Napló riportja, amiben egy rettenetes nyomortanyát mutattak be Budapesten, a Hős utcát. Azóta a riportot egymillióan látták az interneten. Egészen tavaly nyárig semmi pozitív változás nem történt. Majd a riport után hirtelen járőrözni kezdtek a rendőrök, kipucolták az udvart, elfogták a drogdílereket és eldöntötték: felszámolják a Hős utcai gettót.

Most újra ellátogatott a Hős utcába a Heti Napló stábja, arra voltak kíváncsiak, mi változott a környéken azóta. A stábot viszont nem szívesen látták a telepen: trágár kiabálások közepette üvegekkel dobálták őket, így elmenekültek a helyszínről.

A Hős utcai borzalmas helyzetet azért sem sikerült eddig megoldani, mert a 150 lakásból körülbelül 120-ban önkényes lakásfoglalók laknak, akiknek eszük ágában sincs elhagyni a területet. Most a X. kerületi önkormányzat eljutott odáig, hogy biztosan lebontják majd a gettót, helyére pedig valamilyen sportlétesítmény épül majd.

Igen ám, csakhogy a Hős utcaiak lakhatását muszáj megoldani, sokakkal sikerült is már megállapodni, de ahogyan a videóból is kiderül, a probléma nem most és nem is holnap fog megoldódni. Sőt, mivel folyamatos a rendőri jelenlét, a drogosokat meg elzavarják, a sokak által csak zombiként emlegetett földön fetrengő emberek átszivárogtak Zuglóba és Kőbányára is.

„Ide zarándokoltak át a drogosok, és amit én hallottam, hogy már nemcsak drogosok, hanem dílerek is ideszoktak, ami még inkább egy nagy veszélyforrás, akár fegyvert is hordanak maguknál, olyan eszközöket, amik veszélyesek az emberi életre”

 – mesélte Lantos János, aki a környéken lakik. Egy másik helyi férfi azt mesélte, hogy negyed óra alatt 20-25 tűt szednek össze az anyukák a bölcsőde, iskola mellől.

Szakács Károly pedig arról mesélt, hogy a 79 éves szomszédjától egy hajléktalan 100 forintot kért, viszont az asszony nem adott neki, mivel 75 ezer forint a nyugdíja, rák- és cukorbeteg, és most tört el az egyik felső lábszárcsontja, erre a hajléktalan leköpte az asszonyt.

A férfi elmondása szerint otthona környékén egyik nap 21 személyt számolt össze, aki tántorgott és csorgott a nyála. Károly azt mesélte, egyik nap fél befőttes üveg injekciós tűt szedtek össze, és volt olyan is, hogy a játszótéren, a homokozóban találták meg egy injekciós tű felső részét.

atv.hu

További belföldi híreink