Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-08-23 17:25:00

Lezárult a Marton László elleni vizsgálat

A Színház- és Filmművészeti Egyetem etikai bizottsága lezárta a Marton Lászlót érintő, 2017. november 8-án megkezdett etikai vizsgálatot - írja az Index.

Lezárult a Marton László elleni vizsgálat

"A mai napig az egyetemre semmilyen bejelentés nem érkezett arról, hogy Marton László tanárként visszaélt volna a pozíciójával. A 3. évfolyamos színész osztály hallgatói arról adtak önkéntes nyilatkozatot, hogy tanulmányaik során soha nem tapasztaltak semmiféle zaklatást, hatalommal való visszaélést osztályfőnökük, Marton László részéről" – írja a közlemény. Hozzátették, hogy mivel Marton Lászlónak az egyetemmel kötött határozott idejű szerződése lejárt, és azt az egyetem nem hosszabbítja meg, az ügyben az egyetem részéről további tennivaló nem merül fel. A fentiekre tekintettel a SZFE vezetősége az eljárást lezárta.

Sárosdi Lilla, a Krétakör egykori színésznője október 14-én mondta el, hogy egy nagy színházi rendező húsz éve, 17 éves korában az autójában zaklatta. Sárosdi azt mondta, a férfi elővette a péniszét és azt mondta, „puszild meg!”, majd a velük utazó másik férfi kielégítette magát a sírő nő előtt. Sárosdi később elmondta, hogy Marton László volt a rendező. Ezek után tíz nő ismerte be, hogy Marton zaklatta, például orális szexre kényszerítette őket, vagy az előadás alatt a lábuk közé nyúlt.

Az ügy kirobbanásakor Marton László közleményt adott ki, melyben azt írta: "Sárosdi Lilla állítása minden valóságalapot nélkülöz. Rágalom! Ezért kénytelen vagyok a megfelelő lépések megtételére". A rendező ugyanakkor lemondott a Vígszínházban főrendezői állásáról és tanári működésének szüneteltetését is kérte a Színművészeti Egyetemen. Később aztán nyilvánosan bocsánatot kért, mint mondta: megértette, hogy vannak, akik úgy gondolják, oly módon közeledett hozzájuk, vagy olyat cselekedett, amivel megsértette őket.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink