Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-08-17 05:10:00

„Rutinos kirúgott vagyok” – Veiszer Alinda az ATV vendége volt

Ha pályakezdő lenne, nem kezdené el az újságírást, mert ködbe vesznek a szakma alapelvei, de így, hogy hosszú ideje csinálja, nem szeretné abbahagyni – mondta az ATV Egyenes beszéd című műsorában csütörtök este Veiszer Alinda.

Hozzátette: ma már mást gondol objektív újságírásról, mint pályája korábbi szakaszában, amikor azt tartotta az objektivitás mércéjének, hogy az újságíró egy közszereplőt az egyik politikai oldalról, egyet pedig a másikról hallgat meg. Ehelyett ma a legfontosabbnak a már említett szakmai alapelvek betartását tekinti.

Veiszer Alinda szerint olyan helyen lehet érdemi újságírói tevékenységet végezni, ahol az újságíró a saját kérdéseit teheti fel, az kollégái vele és nem ellene dolgoznak, és olyan környezetben teszik mindezt, ami vállalható a számukra.

Veiszer Alinda azt is árulta, hogy egyelőre nem lesz politikus, mert még nem szeretne végleg felhagyni az újságírással. A két szféra között ugyanis szerinte éles határ húzódik, és ha egyszer ezt átlépi, többet nincs visszaútja az újságíráshoz.

Arra a kérdésre, hogy hogyan élte meg, hogy májusban a csatorna akkori vezetése elküldte a HírTV-től, Veiszer Alinda azt mondta:

volt benne szorongás, de ez már akkor is benne volt, amikor a köztévéből elbocsátották.

„Rutinos kirúgott vagyok” – mondta erről a műsorvezető, aki szerencsésnek mondta magát, amiért az elmúlt években nem politikai, hanem kulturális újságíróként dolgozott. Szerinte az, hogy kulturális újságíróként közéleti kérdésekkel foglalkozott, természetes, hiszen a kultúra reflektál a közélet történéseire.

Arra a kérdésre, hogy nem vetődött-e fel benne, hogy felhagyjon az újságírással, azt mondta: kétgyerekes anyaként szuper dolognak tartja, hogy a gyerekeivel lehet, és pihenés számára a munka, de az, hogy kérdező, éppúgy az identitása része, mint hogy kétgyerekes anyuka.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink