Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-08-15 13:32:00

Végső búcsút vettek Szepesi Györgytől - képek

A Farkasréti temetőben szerdán elbúcsúztatták Szepesi Györgyöt, a július 25-én 96 éves korában elhunyt legendás sportriportert.

Végső búcsút vettek Szepesi Györgytől - képek
Novotny Zoltán, Szepesi György rádiós tanítványa és kollégája beszédet mond (Fotó: MTI)

A gyászolók között családtagjai mellett egykori kollégái, barátai, tisztelői, valamint a sportolók képviseletében elsősorban volt labdarúgók rótták le tiszteletüket Szepesi György előtt. Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetsége elnöke elmondta, Orbán Viktor miniszterelnök a temetésen személyesen nem tudott megjelenni, de üzenet küldött a családnak, melyet a szűkkörű családi búcsúztatáson olvastak fel a hozzátartozóknak.

A Magyar Labdarúgó Szövetség nevében Berzi Sándor alelnök hangsúlyozta, hogy mindig kitüntető volt számára Szepesi György társaságát élvezni, akinek szakmai életútja igen sokrétű volt, intelligenciája és felkészültsége pedig irigylésre méltó.


fotó: mtiFotó: MTI
"Hangja, egyéni stílusa elvarázsolta hallgatóit. Munkabírása, alázata példaként emelte őt a fiatal pályatársak elé" - mondta Berzi, hozzátéve, az Évszázad mérkőzésének teljes felvételét 1993-ban a 40 éves évfordulóra kapta meg az MLSZ, ami Szepesi rádiós közvetítésével került televíziós adásba, s így vált kerek egésszé. - "A legendás sportriportert csak fizikailag vesztettük el, de lelkünkben élni fog."

Hegyi Iván sportújságíró a 1964-es tokiói olimpia gyerekként átélt közvetítései kapcsán megemlítette, Szepesi hangja és közvetítései a recsegő rádióadáson keresztül, 9000 kilométeren át is hatottak. "A hangja volt a védjegye, a mikrofon művésze volt" - fogalmazott Hegyi Iván.


kopeczky lajos sportújságíró szepesi györgy temetésén (fotó: mti)Kopeczky Lajos sportújságíró Szepesi György temetésén (Fotó: MTI)
Novotny Zoltán, Szepesi rádiós tanítványa és kollegája az elhunyt mottóját idézte: "ha bármit teszünk, tegyük szenvedéllyel, vagy sehogy". "Saját példamondatának családja mellett a sportot és rádiót illetően is mindig megfelelt" - mondta a Magyar Sportújságírók Szövetségének tiszteletbeli elnöke.

Novotny megemlékezésében felidézte Szepesi emlékezetes olimpiai közvetítésének szállóigévé lett mondatait, illetve a labdarúgás történetének azon góljait, melyeket Szepesi "tolmácsolt" a magyar nézők és hallgatók felé. "Többek lettünk általa" - emelte ki Novotny Zoltán.

Szepesi György 1945-ben lett a Magyar Rádió munkatársa, gazdag életpályája során riporterként, tudósítóként, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökként és sportdiplomataként is a magyar sportélet kiemelkedő egyénisége volt.

atv.hu/MTI

További belföldi híreink