Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-08-10 18:38:00

Bajban az ARC? Megszólaltak a szervezők

Nem szavazta meg Zugló képviselőtestülete az ARC plakátkiállítás helyszínét. A kiállítás eddig a Felvonulási téren volt, de idén az Örs vezér útján szerették volna megrendezni. Bakos Gábor alapító és Glázer Attila a tavalyi nyertes arról beszéltek az ATV Start műsorában, hogy talán ez egy politikai döntés volt, bár arra hivatkoztak, hogy a lakosság érdekeit vették figyelembe. Olyan problémákat vetettek fel, ami a hangerővel, a fényszennyezettséggel, a mobil WC-k és a büfé kihelyezésével kapcsolatosak, de ők mindenre megnyugtató választ tudtak adni, vagyis mindent megtesznek azért, hogy a lakókörnyezetet csak minimálisan zavarják. Ezekre azonban a döntéshozók nem is reagáltak.

A szervezők elmondták, hogy nagyon sokan jelentkeztek, akik segíteni szeretnének, helyet is biztosítanának a kiállításnak. Hozzátették: a kiállított plakátok nem az ő véleményüket fejezik ki, mert ez egy pályázat, amire majdnem ezren jelentkeztek, ők csak a helyet biztosítanák a pályaműveknek. Örülnek, hogy nagyon sokan kíváncsiak a kiállításra, évről évre.

A kiállítás idei tematikája: "Vedd észre, leplezd le, mutasd meg!"

A szervezők elmondták: az idei ARC-ot szeretnék mindenképpen Zuglóban megrendezni, azt remélik, talán meggyőzhetőek még azok, akik eddig ellenezték. A szeptember 7-i nyitás csúszni fog, mert időbe telik a helyszín megtalálása, a megépítés és a kommunikáció.

A kiválasztott plakátokról annyit elárultak, hogy nagyon sokfélék, van amelyik nagyon jó, nagyon ütős, nagyon poénos, van amelyik kevésbé jó, nehezebben érthető, de mind nagyon érdekes, mindenki talál benne olyat, ami letaglózza, vagy ami az ízlésének megfelelő.

atv.hu

További belföldi híreink